Cumhurbaşkanı Erdoğan, Üsküdar'da halka seslendi

- Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan: (2) - "Bedelliyle alakalı da inşallah 24'ünden sonra masamın üzerinde önemli olan çalışmalarımdan bir tanesi de odur ama ben Bay Kemal gibi palavra atamam, Bay Muharrem gibi atamam. Genelkurmay Başkanı'mı çağıracağım, Milli Savunma Bakanı'mı çağıracağım, onlarla beraber oturacağız, konuşacağız ve nihai kararımızı da vereceğiz" - "Ya sen fizik öğretmeni olsan ne yazar? Doğru, bir dershane açtın, 10 tane öğretmenin SSK primini bile ödemedin be, ödemedin. Helal-haram bilmeyenden bir şey olur mu ya? Bitti. Geçen gün işte bir memurla nasıl konuştuğunu gördünüz. Bunların hali bu ve bunlar bu ülkede cumhurbaşkanlığı yarışına giriyor. Benim milletim bunlara haddini bildirecek. Pazar gününe iyi hazırlanmamız lazım" - "İmar barışında şu an itibarıyla 1 milyonun üzerine çıktık. Sahil şeridi hariç bütün mahalleler bu imar barışından yararlanıyor. Ne olur gecikmeyin. Bakın elektronik imar barışı var. Gecikmeyin"

Google Haberlere Abone ol
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Üsküdar'da halka seslendi

İSTANBUL (AA) - Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Bedelliyle alakalı da inşallah 24'ünden sonra masamın üzerinde önemli olan çalışmalarımdan bir tanesi de odur ama ben Bay Kemal gibi palavra atamam, Bay Muharrem gibi atamam. Genelkurmay Başkanı'mı çağıracağım, Milli Savunma Bakanı'mı çağıracağım, onlarla beraber oturacağız, konuşacağız ve nihai kararımızı da vereceğiz." dedi.

Üsküdar'daki mitingde halka seslenen Erdoğan, içeri de dışarı da PKK'ya karşı gereken mücadelenin verildiğini vurguladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cudi'de, Gabar'da, Tendürek'te, Bestler Dereler'de verilen mücadelenin Kandil'de devam ettiğini belirterek, şunları kaydetti:

"Bay Muharrem ne diyor? 'Oraya gidemezsin.' diyor. Niye gidemezmişim? Amerika'dan izin almam gerekiyormuş, İran'dan izin almam gerekiyormuş. Bay Muharrem, biz şu anda Kandil'i bombaladık, bombalıyoruz, birinci bombalamada 20 uçak kaldırdık ve onların önemli depolarını, bütün o bomba depolarını yok ettik. İkinci bombalamamız şöyle oldu. Orada da bunların militan kadrolarını toplantı halinde istihbarat örgütümüz bildirdi ve istihbarat örgütümüzün bildirmesi üzerine, biz onları toplantı esnasında vurduk, 35 lider kadro orada etkisiz hale getirildi. Bay Muharrem bizi kendisi gibi zannediyor. Hiç endişeniz olmasın, biz bugüne kadar beşer planında kimsenin huzurunda eğilmedik. Biz sadece ve sadece Allah'ın huzurunda rükuda ve secdede eğildik."

Türkiye'de 81 ilin tamamında 205 üniversite olduğunu hatırlatan Erdoğan, AK Parti iktidara geldiği dönemde Türkiye'deki üniversite sayısının 75 olduğunu söyledi.

Erdoğan, CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'nin fizik öğretmeni olduğunu dile getirdiğini söyleyerek, "Ya sen fizik öğretmeni olsan ne yazar. Doğru, bir dershane açtın, 10 tane öğretmenin SSK primini bile ödemedin be ödemedin. Helal-haram bilmeyenden bir şey olur mu ya? Bitti. Geçen gün işte bir memurla nasıl konuştuğunu gördünüz. Bunların hali bu ve bunlar bu ülkede cumhurbaşkanlığı yarışına giriyor. Benim milletim bunlara haddini bildirecek. Pazar gününe iyi hazırlanmamız lazım." ifadelerini kullandı.

Anadolu Yakası'nda Samandıra'daki askeri alanda 3 bin 300 yataklı şehir hastanesi yapılacağını anlatan Erdoğan, vatandaşların artık istediği hastanede muayene olabildiğini, istedikleri eczaneden ilacını aldığını aktardı.

- "Daha güzele gideceğiz"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, vatandaşın çok çile çektiğini belirterek, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Şimdi bunları kaldırıyoruz. Hele hele bu şehir hastaneleriyle bambaşka bir Türkiye, modern bir Türkiye'yi inşa ediyoruz. Şuradan, Üsküdar'dan kalk Ümraniye'ye git, Ümraniye'den kalk, Üsküdar'a gel. İstanbul'da malum Atatürk Havalimanı'nı Millet Bahçesi yapıyoruz. İnşallah her ilçemizde benzer Millet Bahçeleri olacak. Ama bir de Millet Kıraathaneleri yapıyoruz, Üsküdar'ımızın da olacak. Hepsinden öte hamdolsun bir de şu anda Üsküdarımız dev bir kuleye kavuşuyor. Ben şu anda kuleyi görüyorum. Ama bu kuleyle beraber bir de İstanbul'un, Türkiye'nin en büyük camisine kavuşuyoruz, Çamlıca Camisi. İnşallah Çamlıca Camisi ile birlikte de Türkiye, dünyaya farklı bir mesajı verecek, özellikleriyle çok çok farklı, altında Türk-İslam Eserleri Müzesi, konferans salonu ve camisiyle ama şu ana kadar uygulanmamış sanat anlayışıyla inşallah camimiz çok ciddi bir çekim alanını oluşturacak. Enerjide bir sıkıntınız var mı? Suda bir sıkıntınız var mı? Çöpte bir sıkıntı var mı? Daha güzele gideceğiz."

AK Parti'nin Türk, Kürt, Laz, Çerkez, Gürcü, Abhaz ayrımı yapmadığını vurgulayan Erdoğan, "Kürt kardeşlerime sesleniyorum. Aman bu oyuna gelmeyin, bu HDP'nin oyununa gelmeyin. Bunlar Kürtçü, bunlar bu ülkeyi bölenler. İşte Bay Muharrem ne yaptı ilk iş olarak? Edirne'ye gitti. Edirne'ye gidip bunu ziyaret etti. Kim bu? 7 Haziran'da benim kardeşlerimi sokağa döküp, ondan sonra da 53 Kürt kardeşimi öldürenler bunlar değil mi? Ya nasıl bunlar oy istemeye gelebilir? Onun için bunlara Osmanlı tokadını pazar günü sandıkta vurmalısınız. Bunlar çünkü bizi bölmek istediler, bizi parçalamak istediler. Biz bunlara fırsat vermeyeceğiz. Bizi bölemeyecekler, bizi parçalayamayacaklar, ezanımızı susturamayacaklar." şeklinde konuştu.

Konuşmasının ardından mikrofonu bir kez daha alan Erdoğan, "Bir şeyi de arkadaşlarım hatırlattı bana. Biliyorsunuz imar barışında şu an itibarıyla 1 milyonun üzerine çıktık. Sahil şeridi hariç bütün mahalleler bu imar barışından yararlanıyor. Ne olur gecikmeyin. Bakın elektronik imar barışı var. Gecikmeyin." dedi.

Bedelli askerlik taleplerine de değinen Erdoğan, "Bedelliyle alakalı da inşallah 24'ünden sonra masamın üzerinde önemli olan çalışmalarımdan bir tanesi de odur ama ben Bay Kemal gibi palavra atamam, Bay Muharrem gibi atamam. Genelkurmay Başkanı'mı çağıracağım, Milli Savunma Bakanı'mı çağıracağım, onlarla beraber oturacağız, konuşacağız ve nihai kararımızı da vereceğiz." bilgisini verdi.

(Bitti)

Yorumlar