Cumhurbaşkanı Erdoğan tedbirleri açıkladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bilim Kurulu tavsiyeleri üzerine alınan kararları açıkladı. Alınan kararlar arasında Türkiye'de şehirler arası seyahat yasağı ve tüm yurt dışı uçuşlarının iptali de bulunuyor. Öte yandan özel sektöre de esnek çalışma modeli geldi.

Google Haberlere Abone ol
Cumhurbaşkanı Erdoğan tedbirleri açıkladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, saat 22.00'de kameraların karşısına geçerek alınan kararları açıklamaya başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıkladığı kararlar arasında en dikkat çekenlerin başında şehirler arası seyahat yasağı vardı. Öte yandan bütün yurt dışı uçuşlar da durduruldu. Ayrıca özel sektöre de esnek çalışma modeli getirildi. Bilim Kurulu tarafından alınan tavsiye kararları Cumhurbaşkanı Erdoğan'a iletilmişti. Bu kapsamda Erdoğan'ın da uygun görmesi halinde bazı kararları halka duyuracağı belirtilmişti. 

Bilim Kurulu'nun bugüntü toplantısından sonra bir açıklama yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, virüsle mücadele için daha sert tedbirler alınması gerektiği kanaatine vardıklarını, bu konuda alınmasını istedikleri önlemleri Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ilettiklerini söylemişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasına koronavirüsün şu an dünya genelindeki vaka sayısı ve Türkiye'deki son durumuyla ilgili bilgileri vererek başladı. 

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları:

- Karşımızdaki tehdit çok ciddidir. Paniğe asla kapılmayacağız. Herbir vatandaşımızın bunun farkında olduğuna inanıyorum.

- Bu ülkede hiç kimsenin aç kalmasına da açıkta kalmasına mağduriyetine izin vermeyiz. 

- Yaşlılara saygısızlığa da asla müsaade etmeyeceğiz. Çocuklarımıza nasıl ihtimam gösteriyorsak büyüklerimize de aynı ihtimamı göstereceğiz. 

- Bu meselenin üstesinden hep birlikte geleceğiz. Yeterki uyarılara kulak verelim. 

- Türkiye bu salgına olabilecek en tedbirli şekilde yakalanmıştır. Türkiye kendi kendine yeterli olmanın avantajını yaşıyor. 

- Hamdolsun ilaç ve tıbbi alanlarda hiçbir sıkıntımız yoktur. Test kiti, maske ve eldiven gibi ürünleri kendimiz üretebildiğimiz için herhangi bir sorun yaşamıyoruz. 

- Testler kesinlikle ücretsizdir. Hem vatandaşlarımızın hem sağlık personelimizin tüm ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Vatandaşlarımızın günlük hayatını huzurla sürdürebilmeleri için tüm bakanlarımız çalışıyor. 

- Kabine toplantımızı bundan sonra her hafta telekonferansla gerçekleştireceğiz. Her pazartesi kabine toplantımızı gerçekleştireceğiz. Tüm çalışmalarımızı şeffaf bir şekilde yürütüyoruz, gelişmeleri anbean milletimizle paylaşıyoruz. 

- Bilim Kurulumuzun tavsiyeleri kapsamında sürekli ilave tedbirler alıyoruz. Tedbirlerin ne kadar süreceği halkımızın tavrı belirleyecektir. Attığımız her adımda kamu düzeninin korunmazı, gıda, sağlık, temizlik tedarik zincirinin ayakta tutulması hususlarını gözetiyoruz. 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN AÇIKLADIĞI KARARLAR

- Bilim Kurulu'nun bugün aldığı tavsiye kararı kapsamında aldığımız kararları açıklamak istiyorum.

- Şehirler arası seyahat izne bağlanacak.

- Özel sektörde de esnek çalışma uygulanacak. 

- Piknik yerlerine yasak getirildi.

- Yurt dışı uçuşlar tamamen sona erdirilmiştir. 

- Tüm illerde pandemi kurulu oluşturulacak. 

 - Bu kurullar özellikle 30 büyükşehirde katı bir şekilde çalışacaktır.

- Alışveriş dışında sokağa çıkmamak gerekiyor. 

CANLI YAYIN:

 

Detaylar Geliyor...

 

Yorumlar

queen2939 guzel
Ömer kuvvet Engelli izinler uzatildimi