Cumhurbaşkanı Erdoğan paylaştı, 9 dilde Ayasofya klibi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ayasofya'da kılınacak ilk cuma namazı öncesinde hesabından bir klip paylaştı.

Geçtiğimiz 2 Temmuz tarihinde toplanan Danıştay 10. Dairesi, 1934 tarihli Ayasofya'yı müzeye dönüştüren kararı hukuksuz bularak iptal etmişti. 

Danıştay'ın kararını açıklamasının ardından dakikalar içinde Cumhurbaşkanı Erdoğan, müze statüsündeki Ayasofya'yı camiye dönüştürülmek üzere Diyanet İşleri Başkanlığı'na devretmişti. 

Ayasofya'da kılınacak ilk cuma namazı ile birlikte caminin ibadete açılması bekleniyor. İlk namaz 24 Temmuz Cuma günü kılınacak. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ayasofya'nın ibadete açılmasına iki gün kala sosyal medya hesabından bir video paylaştı. Erdoğan, söz konusu paylaşımına, "Ayasofya... Rüzgârlar essin kubbende hürriyetin. Ta ezelden sen bizimsin, biz de senin..." notunu düştü.

Sanatçı Yücel Arzen'in söz ve müziğini yazdığı Ayasofya ezgisi Kırgızca, Boşnakça, Arnavutça, Azerice, Kürtçe, Arapça, Shavili dili Bengalce ve Türkçe olarak seslendirildi. 

Ezgi Türkçe dilinde Yücel Arzen tarafından seslendirilirken Kırgızca Bermet Cumabekova, Boşnakça Zejd Şoto, Arnavutça İmran Salkan, Azerica Cavid Tebrizli, Kürtçe Ali Çakan, Shavili dilinde Abdülaziz Abdi, K. Adam Abubakar, Sidi Amadou Diallo, Arapça Yassir Rashid ve Mustafa Çakmakçı ve Bengalce diinde Khan Muhammad An Nazmus Saqib tarafından seslendirildi.