Cumhurbaşkanı Erdoğan, Diyarbakır Anneleri'ni misafir ettiği iftarda konuşuyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Diyarbakır annelerini İstanbul'daki iftar organizasyonunda ağırlıyor.

Google Haberlere Abone ol
Diyarbakır Annelerini iftarda ağırlıyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Diyarbakır annelerini İstanbul'daki iftar organizasyonunda ağırlıyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Evlatlarım" diyerek seslendiği dağa kaçırılmış ve kandırılmış gençlere, gelip teslim olmalarını, annelerini üzmemelerini istedi.

Erdoğan, devlete sığınan her gencin korunması yanında, hayatını yeniden idame etmesine de yardımcı olacaklarını söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gara'yı Tendürek'i teröristlerin başlarına yıktıklarını er ya da geç Kandil'i de onların başına yıkacaklarını ifade etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, terör örgütü PKK tarafından dağa kaçırılan çocuklarına kavuşma ümidiyle HDP il binası önünde oturma eylemi yapan Diyarbakır anneleriyle Vahdettin Köşkü'nde iftar yemeğinde bir araya geldi.

Erdoğan'a, eşi Emine Erdoğan, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun da eşlik etti.

Erdoğan burada yaptığı konuşmada, "Son terörist de etkisiz hale gelene, terör örgütünün elindeki son evladımız da ailesine kavuşana kadar, bu mücadeleyi sürekli daha ileri taşıyarak sürdüreceğiz." dedi.

Diyarbakır annelerine yönelik, "Terör örgütü PKK ve onun siyasi uzantıları tarafından kandırılarak sizlerden kopartılan ciğerparelerinize kavuşmak için verdiğiniz mücadeleyi en başından beri takdirle takip ediyoruz." ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "(Terör örgütü PKK) Şu anda dertleri büyük, sıkıntıları büyük. Artık kaçacak delik arıyorlar." dedi.

"Ailelerimizin kararlılıkla yürüttüğü bu mücadele terör örgütünün karanlık ve kandan beslenen gerçek yüzünün görülmesi bakımından çok hayırlı olmuştur." diyerek, "Kandil'i çökerteceğiz ve Kandil'i kandil olmaktan çıkaracağız. Onlar için karanlık olacak." şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Başarılı operasyonlarla terörün ülkemize uzanan kanlı ellerini adeta kökünden kırıyoruz." diyerek, "Yıllardır birileri tarafından cilalanıp parlatılan, cici çocuklardan oluşan masum bir yapı gibi gösterilmeye çalışılan terör örgütü, hem iç kamuoyunda hem uluslararası kamuoyunda zor duruma düşmüştür." ifadesini kullandı.

"Bin yıllık ortak coğrafyamızı türlü hile ve desiselerle parçalara ayırıp hem fiziken hem zihnen sömürme peşinde olanlara meydanı bırakmayacağız." şeklinde konuşan, Erdoğan, "(Diyarbakır anneleri) Bu tarihi mücadeleniz için her birinize şahsım, eşim, milletim adına teşekkürlerimi sunuyorum." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Diyarbakır annelerinin nezdinde tüm annelerin Anneler Günü'nü tebrik ediyorum." ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı dinleyen anneler gözyaşlarını tutamadı.

 

Detaylar Geliyor...

Yorumlar