CTE promosyon görüşmelerinde son durum Adalet Bakanlığı personeli promosyonu ne kadar oldu?

CTE promosyon görüşmelerinde son durum Adalet Bakanlığı personeli promosyonu ne kadar oldu? CTE promosyon görüşmeleri onbinlerce çalışan tarafından merakla yakından takip ediliyor. Adalet Bakanlığı promosyon pazarlığı konusunda sendikayla bankayı baş başa bıraktı.

Google Haberlere Abone ol
CTE promosyon görüşmeleri anlaşmayla sonuçlandı

CTE promosyon görüşmeleri konusunda yeni gelişmeleri yakından takip ediliyordu. Adalet Bakanlığı çalışanlarının banka promosyonu konusundaki pazarlığının ilk etabı çetin geçti. Yapılan görüşmeler neticesinde promosyon miktarında anlaşma sağlandı. Adalet Bakanlığı personeli banka promosyonu ne zaman ödenecek? Bütün detaylar belli oldu.

Adalet Bakanlığına bağlı çalışan kurumlardaki personel bu yıl promosyonlarda kararlı bir şekilde talepte bulunuyordu.

Önemle altı çizilen bir diğer husus ise bütün personele eşit şekilde promosyon verilmesiydi.

Önceki yıllarda hakim ve savcıların daha fazla promosyon alması tepkilere neden olmuştu.

Promosyon görüşmeleri bugün itibariyle başladı. Bakanlık personeli en az 35 bin lira promosyon verilmesi gerektiğini söylüyor. 

Adalet Bakanlığı personeli için promosyon toplantısı yarın yapılacak. Bakanlık personeli en az 35 bin TL istiyor.

Adalet Çalışanları Sendikası Twitter üzerinden açıklamalarda bulundu. Yapılan açıklamaya göre şu ifadelere yer verildi; "Hem adliyelerdeki hem de ceza infaz kurumlarındaki yoğun çalışma ortamında, üstlendiği stresli ve çeşitli görevleri özveriyle en iyi şekilde yerine getiren Adalet Bakanlığı personeli diyor ki;"

Geçtiğimiz günlerde yapılan açıklamalara göre; Adalet Bakanlığı, sendikaların tepkisi doğrultusunda “maaşa göre promosyon” uygulamasından vazgeçti. Promosyon tüm personele eşit olarak dağıtılacak.

Büro-İş Sendikası Genel Başkanı Alay Hamzaçebi tarafından yapılan açıklamalar doğrultusunda promosyon ödemelerinin herkese eşit dağıtılmasına dikkat çekmişti.

5 yıl önceki süreçte hakim ve savcılar diğer personellere oranla daha fazla ödeme yapıldığı dikkat çekilmiş ve "adaletsizlik" ifadesi iletilmişti.

Yetkili sendika Büro Memur-Sen de, 19 Ağustos’ta görüşme yapılacağını belirterek, “Yüzde 10’luk kota kaldırıldı. İhale süresi 3 yıl olacak. Promosyon tek seferde, eşit miktarda ödenecek” duyurusu yaptı.

PROMOSYON REKORU YEŞİLYURT BELEDİYESİNDE

Yeşilyurt Belediyesinde görev yapan toplam bin 30 personelin maaşlarının yatırılacağı banka ve personele ödenecek promosyon miktarının belirlenmesi amacıyla yapılan ihale tamamlandı.

2022-2027 yıllarını kapsayacak yeni maaş anlaşması sonrasında belediye personellerine tek seferde 27 bin 50 TL. banka promosyonu ödenmesine dair anlaşmada ihale sözleşmesinde yer aldı.

Belediye personellerinin yüzünü güldürecek maaş promosyon ihale sürecinin tamamlanmasında büyük bir emek sarf eden Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, banka promosyonunun ilk maaşta personellerin hesabına yatırılacağının müjdesini verdi.

Çınar, “Her biri bizim ayrı bir değer ve kıymet taşıyan personellerimizi ilgilendiren maaş promosyonu ihalesini sonuçlandırmış olduk. Hizmet-İş ile Bem-Bir Sen işyeri temsilcilerinin de yer aldığı ihale komisyonu, banka temsilcileri ile toplanarak, 2022-2027 yıllarını kapsayacak yeni maaş anlaşması için ihaleyi gerçekleştirdiler. Belediye personeline ekonomik destek sağlamayı hedefleyen anlaşmanın en önemli konusu hiç şüphesiz; personellerimize verilecek olan promosyon bedeli olmuştur. Yapılan ihale neticesinde beş yıllık maaş ihalesini kazanan banka tarafından tek seferde personellerimizin hesabına 27 bin 50 TL. yatırılacaktır. Belediye çalışanlarımız için bu zamana kadar en yüksek promosyon miktarında anlaşma sağlamış olduk. Bütün çalışanlarımıza ve ailelerine hâyırlı uğurlu olsun.” diye konuştu.

TEKLİF KABUL EDİLMEDİ

Konuyla ilgili son dakika açıklaması Büro Memur Sen'den geldi. Sendikadan yapılan açıklamada 20.100 TL teklif edildiğini belirterek bu miktarı kabul etmeyeceklerini kaydetti.

Açıklamada şöyle denildi: Kararlı mücadelemizle Adalet Bakanlığı'nda Banka Promosyonunun tek seferde ve herkese eşit miktarda ödenecek şekilde yapılmasını sağladık. Bugün gerçekleştirilen Banka Promosyon İhalesi'nde 20.100 TL teklif edilmiştir. Genel Yetkili Sendika olarak bu teklifi yeterli bulmuyoruz!

Adalet Bakanlığı promosyon ihalesi, yapılan sıkı pazarlıklar sonrasında ertelendi.

ADALET BAKANLIĞI ÇALIŞANLARI DÜŞÜK PROMOSYON İSTEMİYOR

VakıfBank ile pazarlığa oturan Adalet Bakanlığı çalışanlarının temsilcisi sendika, minimum 35 bin lira verilmesi gerektiğini savunuyor. Banka ise en fazla 20.100 TL verebileceğini belirtiyor. Oysa bazı belediyelerde bankaların 27 bin liraya kadar promosyon verdiği biliniyor. 

Adalet Bakanlığı çalışanları banka promosyonunun 35 bin liradan aşağı olmaması yönünde sosyal medya mecralarından da kampanya yürütüyor. 

Bazı kullanıcılar 30 bin liradan aşağı kesinlikle anlaşma sağlanmaması gerektiğini belirtiyor.

İşte o mesajlardan bazıları: 

"İki yüz bin'e yakın personeliyle büyük bir aile olan Adalet bakanlığı çalışanları otuzbeşbin TLden az bir promosyon miktarı duymak istemiyor ihalenin #Adaletse35BinleBaşla masını talep ediyor."

"150 binden fazla adalet bakanlığı personelleri vakifbankin 3-5 liralık promosyon anlaşmasına terkedilmemeli. 150 bin aileye hitap edilmeli diye düşünüyorum. Bu hususu sizinde değerlendireceginizi ümit ediyoruz"

"Bugün yapılan promosyon ihalesinde komik bir rakam teklif eden vakıfbank tüm adalet bakanlığı personelleri tarafından boykot edilmelidir. "

GELİNEN SON NOKTADA ANLAŞMA SAĞLANDI

Adalet Bakanlığı personeli ile VakıfBank arasında promosyon konusunda anlaşma sağlandı.

Anlaşmaya göre VakıfBank bakanlık personeline tek seferde 25 bin lira ödeme yapacak. 

Bakanlıktan yapılan açıklamada şöyle denildi: 

Adalet Bakanlığı personelinin banka promosyon anlaşması rekor bir rakamla protokole bağlanmıştır.

Adalet Bakanlığı merkez ve merkez dışı birimleri ile adalet teşkilatında görev yapan personelin maaş, ücret ve diğer ödemelerinin yapılacağı bankanın tespit edilmesi amacıyla gerçekleştirilen ihalenin ilk oturumu 19.08.2022 tarihinde yapılmıştır.

İhalenin ilk oturumunda en yüksek teklif 20.100 TL olarak Vakıfbank tarafından verilmiştir. Diğer bankalar ise ihaleden çekilmiştir.

Bakanlığımız temsilcileri ve Büro Memur Sen ile Koop İş Sen yetkililerinin katılımıyla 22.08.2022 tarihinde yapılan ihalenin son oturumunda Vakıfbank peşin ödenmek üzere 25.000 TL olarak teklifini revize etmiştir.

Bu teklif üzerine ihale bu rakam üzerinden sonuçlandırılmıştır.

İhale sonucunda 3 yıllık promosyon bedeli olarak belirlenen 25.000 TL, 01.09.2022 - 01.10.2022 arasında tek seferde, peşin ve eşit olarak hiçbir kesinti yapılmaksızın ilgili personellere ayrı ayrı ödenecektir.

Sürece katkılarından dolayı  Büro Memur Sendikası ile Koop-İş Sendikalarına ve Vakıfbank Genel Müdürü başta olmak üzere banka temsilcilerine teşekkür ediyoruz.

Milletimize adalet hizmetlerini sunmak için faaliyetlerini özveriyle sürdüren her bir personelimize banka promosyon anlaşmasıyla ödenecek olan rekor miktarın hayırlı olmasını dileriz.

ÇALIŞANLARI İÇİN 27 BİN LİRA PROMOSYON ALAN BELEDİYE:


 

 

Yorumlar

muzaffer adalet bakanlığında, adaletsizlik istemiyoruz diğer bankalar ne verdiyse bizde ortalamasını istiyoruz