Çöpçüler Kralı nerede çekildi? Çöpçüler Kralı hangi yıl çekildi, oyuncuları kim?

Çöpçüler Kralı hangi semtte nerede, hangi yıl kaç yılında çekildi, oyuncuları kim? Başrolünde Kemal Sunal'ın oynadığı Çöpçüler Kralı hangi semtte çekildi?

Google Haberlere Abone ol
Çöpçüler Kralı nerede çekildi? Çöpçüler Kralı yıl?

Çöpçüler Kralı hangi semtte nerede, hangi yıl kaç yılında çekildi, oyuncuları kim? Türk sinemasının efsane filmlerinden başrolünde Kemal Sunal'ın oynadığı Çöpçüler Kralı hangi semtte çekildi? Çöpçüler Kralı hangi semtte nerede, hangi yıl kaç yılında çekildi, oyuncuları kim? İşte detaylar: 

ÇÖPÇÜLER KRALI NEREDE ÇEKİLDİ?

Kemal Sunal'ın efsane filmlerinden Çöpçüler Kralı filmi de diğer birçok filmi İstanbul'da çekildi.

Çöpçüler Kralı hangi semtte nerede, hangi yıl kaç yılında çekildi, oyuncuları kim?
Çöpçüler Kralı hangi semtte nerede, hangi yıl kaç yılında çekildi, oyuncuları kim?

 

Çöpçüler Kralı, yönetmenliğini Zeki Ökten'in üstlendiği, 1977 yapımı bir Türk filmidir. Güldürü türündeki bu sinema filminin başrollerini Kemal Sunal, Şener Şen, İlyas Salman ve Ayşen Gruda paylaşmıştır. Film, 15. Antalya Film Festivali'nde Umur Bugay En İyi Senaryo, Şener Şen ise En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu ödüllerini kazanmıştır.

Zabıta amiri, görevinin verdiği yetkileri zorlayarak esnafın ve çöpçünün üzerinde büyük bir baskı kurar. Aynı mahallede oturan Hacer ise temizlikçilik yapmaktadır. Hacer'e aşık olan zabıta amiri, annesinin tepkisiyle karşılaşır. Mahallenin çöpçüsü Apti de Hacer'e aşıktır, ama parası yoktur. Bir gün yanlışlıkla girdiği bir gazino, kötü şansını bir anda değiştirir.

Arzu Film yapımcılığında gerçekleştirilen Çöpçüler Kralı filmi Güneşli Sokak başta olmak üzere Cihangir ve çevresinde çekildi.

Çöpçüler Kralı hangi semtte nerede, hangi yıl kaç yılında çekildi, oyuncuları kim?
Çöpçüler Kralı

 

Bugün Şakir'in evinin bulunduğu apartman filmdeki görüntüsünden hiçbir şey kaybetmeden Güneşli Sokak'ta ilginç bir nokta olmaya devam etmekte.

Çöpçü Apti’nin akıllara kazınan “Parka gidecekmiş iki gözümün çiçeği” repliğinde bahsi geçen park ise Cihangir Parkı’ndan başkası değil!

 1 Şubat 1978 tarihinde vizyona giren Çöpçüler Kralı’na ait repliklerin birçoğu hala hatırlanıyor. Duygusal öğeler de taşıyan film, bu ve daha birçok yönü ile Türk komedi filmleri arasında öne çıkıyor.

Çöpçüler Kralı başarısını 1978 yılında düzenlenen 15. Antalya Film Şenliği ile de perçinliyor. Film, bugün Altın Portakal Film Festivali olarak bilinen şenlikten En İyi Senaryo ve En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu ödülleri ile dönüyor. Peki, Çöpçüler Kralı nerede çekildi, konusu neydi?

ÇÖPÇÜLER KRALI FİLMİNİN KONUSU NEDİR?

Çöpçüler Kralı filmi, mahallenin saf ve iyi niyetli çöpçüsü Apti Şakrak’ın hayatını ve Zabıta memuru Şakir ile arasındaki mücadeleyi konu alıyor. Cebinde beş parası olmayan Apti, aynı mahallede oturan Hacer’e aşıktır. Ancak Hacer, Apti’nin de amiri olan Şakir’le bir ilişki içindedir. Şakir’in annesi Hacer bir temizlikçi ile evlenmesine onay vermemektedir.

Saf ve aşık Apti, bütün bu olanlardan habersiz aşkı Hacer’in peşinden koşar. Ancak parası olmadığı Hacer ile evlenmesi de imkansızdır. Apti, bir yandan amiri Şakir’in eziyetleri bir yandan kavuşamadığı aşkı ile başa çıkmaya çalışırken yanlışlıkla bir gazinoya dalar. Böylece Çöpçü Apti’nin kötü şansı değişmeye başlar.

ÇÖPÇÜLER KRALI FİLMİNİN OYUNCU KADROSU?

Çöpçüler Kralı filminin kadrosu tam anlamıyla başarılı oyuncuların geçit töreni! Filmin baş karakteri olan Apti Şakrak’ı efsane isim Kemal Sunal canlandırıyor. Apti’ye kan kusturan amiri zabıta memuru Şakir ise Şener Şen’in unutulmaz performansı ile hayat buluyor. Ayşen Gruda Hacer rolünü üstlenirken, Apti’nin arkadaşı olan kapıcı Şemsi unutulmaz komedi oyuncularından İlyas Salman tarafından canlandırılıyor. Hacer’in belalı abilerinden birine Erdal Özyağcılar hayat verirken, Hacer’in babası rolünü Yeşilçam’ın önemli isimlerinden İhsan Yüce oynuyor.

Selim Naşit, Muadelet Tibet, Nezahat Tanyeri, Nejat Gürçen ve İhsan Bilsev gibi simaların da yer aldığı filmin yönetmen koltuğunda Türk sinemasının değerli isimlerinden Zeki Ökten oturuyor. Filmin senaryosunu Umur Bugay, müziklerini Cahit Berkay ve Özdemir Erdoğan, yapımcılığını ise Nahit Ataman üstleniyor.


 

Yorumlar