Converse'den 'Create now. create next' kampanyası

Converse dünyanın dört bir yanından 20’den fazla yaratıcı sanatçıyı “create now. create next” kampanyası için bir araya getirdi.

Google Haberlere Abone ol
Converse'den 'Create now. create next' kampanyası

Converse yeni kampanyasıyla birbirinden yetenekli sanatçılara olağana meydan okumaları ve kendilerini yeniden keşfetmeleri için platform sağlıyor.

Tyler (The Creator), yeni kampanyanın müzik yapımcılığını üstlenirken; Vince Staples, Honey Dijon, Shai Gilgeous-Alexander, Turnike, A1 x J1 ve daha birçok farklı alanda özel yeteneklere sahip isim kampanya filminde yer alıyor.

Yüksek çözünürlüklü kampanya görsel ve videolara https://we.tl/t-vCq8naeiEx linkinden ulaşabilirsiniz.

Converse, kurulduğu günden bu yana müzisyenler, sanatçılar, sporcular kısacası hayalleri olan ve bu hayallerinin peşinden giden isimler tarafından benimsenen bir marka olarak konumlanıyor. Kültürler arasında bağ kuran Converse, dünya çapında 18’den fazla şehirde çalışmalarını sürdüren 20 sanatçıyı bir araya getirdiği “Create Now. Create Next.” kampanyasında marka mirası haline gelen kendini dilediğin gibi ifade et mottosunu ele alıyor.

20’den fazla kendi alanında harikalar yaratan sanatçıyı ilk defa bir ara getiren projede, 6 saniyelik 20 ayrı kampanya videosu yer alıyor. Vince Staples, Honey Dijon, Shai Gilgeous-Alexander, Turnstile ve A1 x J1 gibi isimlerin kendi sanatını konuşturduğu kısa videoların kombinasyonu, finalde markanın vizyonunu yansıtan uzun bir kampanya filmi olarak karşımıza çıkıyor.

Brand Voice kampanyası, birlikte üretme kavramını yeniden tanımlamanın yanı sıra bir keşif platformu olarak da hizmet etmeyi amaçlıyor. Kampanya filmi kapsamında sanatçılardan kendi hikayelerini anlatmaları ve tutkularını 6 saniyelik bir videoda ifade etmeleri istendi. Bunun yanı sıra sanatlarını sığdırdıkları 6 saniyelik videoların müziğine de katkıda bulundular! Sonrasında kampanya filmi olarak karma bir şekilde araya getirilen bu 20 video, izleyicilerin severek takip ettikleri ve tanıdık oldukları konseptle, yetenekleriyle göz kamaştıran sanatçıları keşfetmesini sağladı.

DÜNYANIN BAMBAŞKA YERLERİNDEKİ SANATÇILAR İÇİN BİR PLATFORM:

Los Angeles’tan Johannesburg’e uzanan birbirinden yaratıcı isimleri bir araya getiren kampanyanın kadrosu ise şu şekilde;

  • Vince Staples: Long Beach, Kaliforniya’dan müzisyen ve aktör
  • Turnstile: Baltimore, Maryland merkezli hardcore punk grubu
  • A1 x J1: A1, Coventry ve Gravesend; J1, Kent'ten İngiliz hip hop ikilisi
  • Honey Dijon: Berlin'de yaşayan DJ, yapımcı ve elektronik müzik sanatçısı
  • Nyota Parker: Cape Town, Güney Afrika'lı rapçi, vokalist ve söz yazarı, şimdi ise New York'ta yaşıyor.
  • Indigo De Souza: Asheville, Kuzey Carolina'da yaşayan şarkıcı-söz yazarı.
  • Lil Cherry: Seul, Miami ve New York'tan sanatçı. K-pop ve hip hop'ın sınırlarını zorlamasıyla tanınıyor.
  • Tom Yeti: Hong Kong ve Şangay'dan müzisyen, sanatçı ve yaratıcı girişimci.
  • Shai Gilgeous-Alexander: Oklahoma City Thunder'da oynayan Kanadalı basketbolcu.
  • Sage Elsesser: Los Angeles'ta doğumlu, şu anda Brooklyn'de yaşayan sanatçı, kaykaycı, plak yapımcısı ve model.
  • Milton Martinez: Arjantinli bir kaykaycı ve baba, Oceanside, Kaliforniya'da yaşıyor.
  • Engy Saint-Ange: Parisli sanatçı.
  • Serwah Attafuah: Batı Sidney, Avustralya'da yaşayan multidisipliner sanatçı ve müzisyen.
  • Navinder Nangla: Leeds'li polimat sanatçı şimdi Northhamptonshire'da yaşıyor.
  • Reggieknow: Chicago'dan aksiyon figürü stilisti, illüstratör ve anime yönetmeni.
  • Thabang Ramphisa: Johannesburg, Güney Afrika'dan aktör, dansçı ve koreograf.
  • Usha Jey: Paris'ten sanatçı ve koreograf.
  • MC Tchelinho: Rio de Janeiro, Brezilya'dan sanatçı, dansçı ve şarkıcı.
  • Prince Gyasi: Akra, Gana'dan sanatçı ve fotoğrafçı.
  • Aidan Cullen: Los Angeles'ta yaşayan sanatçı, fotoğrafçı ve film yapımcısı.

 

Aralarında Nyota Parker, Engy Saint-Ange, Navinder Nangla, Serwah Attafuah ve Thabang Ramphisa'nın da bulunduğu kampanya videolarında rol alan birçok kişi aynı zamanda Converse All Star üyesi! Converse, All Star kampanyası kapsamında yaratıcı toplulukları desteklerken yeni yeteneklere mentorluk, deneyim ve fırsatlar sunuyor.

MÜZİĞİN MERCEĞİNDEN YARATICILIK 

Converse deneysel tarzıyla uzun süredir iş birliği içerisinde olduğu Tyler’ı (The Creator) da kampanyanın Yönetici Müzik Yapımcısı olarak görevlendirdi. Tyler, kendi müzik arşivinden yararlanarak kampanya filminin uzun versiyonlarında kullanılmak üzere özel enstrümantal düzenlemeler hazırladı.

Converse’in bu projedeki kolektif tavrını daha da yükseltmek ve ifade edebilmek için hazırladığı, Hip hop, Rap, Afro punk, Latin, Hint, K-pop ve Punk ritimlerinden oluşan 10 parçalık bir çalma listesi Converse'in Spotify kanalında mevcut!  Converse ayrıca global TikTok hesabında müzisyenleri de sergileyecek ve kampanyanın 6 saniyelik versiyonlarından bazılarının müziklerini öne çıkaracak.

"Create Now. Create Next." Projesi McCann Worldgroup ile ortaklaşa geliştirildi ve 6 Ekim'den itibaren Instagram, TikTok, Twitter, Spotify ve YouTube'da yer alan 6, 15 ve 30 saniyelik spotların yanı sıra kampanya videosunu da resmi olarak sunuyor!

Yorumlar