ÇOMÜ'de "Kariyer Günleri" etkinliği

- AK Parti Grup Başkanvekili Turan ile Kurtlar Vadisi Pusu dizisinin oyuncuları, üniversite öğrencileriyle bir araya geldi - Turan: "Çanakkalemize kıymet katan hangi etkinlik varsa, markamızı kuvvetlendiren hangi çalışma varsa destek olmak, Çanakkale'nin evladı olarak hepimizin görevidir" - Oyuncu Şaşmaz: - "Bizi birbirimize düşürüp bu ülkeyi bölme çabasının olduğunu artık herkes fark ediyor"

Google Haberlere Abone ol
ÇOMÜ'de "Kariyer Günleri" etkinliği

ÇANAKKALE (AA) - Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Genç Liderler Topluluğunca düzenlenen "Kariyer Günleri" etkinliğinde, AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan ile Kurtlar Vadisi Pusu dizisinin oyuncuları öğrencilerle bir araya geldi.

ÇOMÜ İÇDAŞ Konferans Salonu'nda düzenlenen etkinlikte konuşan Turan, "Kariyer Günleri"ni geçen sene bazı eski milli futbolcuların katılımıyla başlattıklarını söyledi.

Turan, bu programda ise "sinemanın milli futbolcuları" ile bir arada olduklarını belirterek, "Çanakkalemize kıymet katan hangi etkinlik varsa, markamızı kuvvetlendiren hangi çalışma varsa destek olmak, Çanakkale'nin evladı olarak bizim, hepimizin görevidir. Topluluğun bu çalışması, lojistik sağlayan rektör hocamız başta olmak üzere tüm üniversitemiz, çok ayrı takdiri hak ediyor." dedi.

Dizinin başrol oyuncusu Necati Şaşmaz da dizi için çok badireler atlattıklarını, hala bazı sıkıntılar çektikleri anlattı. Şaşmaz, "Yıllar öncesinde mafya sıkıntısı vardı. Mafyayla mücadele ettik aslında dizimizde. Kurtlar Vadisi, Türkiye'de 'Ağabeyi olmadan sokaklarda iş yapamaz' durumlarından bugün demokrasinin, sistemlerin daha rahat ve huzurlu olduğu bir yerlere geldi. İnsanlarımızı bilinçlendirme çabasında bulunduk." dedi.

Bugün dış mihrakların karıştığı olaylar yaşandığını söyleyen Şaşmaz, "Bizi birbirimize düşürüp bu ülkeye bölme çabasının olduğunu artık herkes fark ediyor. Biz bölünmeyeceğiz, bölünmeyiz inşallah. Kurtlar Vadisi yıllarca bu milli çizgide devam etti." şeklinde konuştu.

- "Bu ekip güzel bir Çanakkale filmi yapabilir mi?"

Şaşmaz'ın konuşmasının ardından mikrofonu alan Turan, Çanakkale'nin bu ülkenin "ön sözü" olduğunu vurguladı.

Çanakkale'yi "milli şuurun başkenti" olarak nitelendiren Turan, "Çok farklı filmler yapıldı, senaryolar yazıldı ancak yabancılardan Anzakların çektiği filmler dünyada daha fazla karşılık buldu. Ben de sormak istiyorum. Bu ekip güzel bir Çanakkale filmi yapabilir mi?" diye sordu. Necati Şaşmaz, Çanakkale Savaşları'nı anlatan bir film yapmayı çok istediğini belirtti.

Atalarından bazılarının Çanakkale'de şehit olduğunu aktaran Şaşmaz, şunları kaydetti:

"Günümüzde Çanakkale Savaşları başka bir marka haline gelmeye başladı. Anzaklar bu savaşa İngilizlerce dahil edildi, burada toprak vaadiyle kandırılarak gelip savaştı. Bugün Çanakkalemizin onların markası haline geliyor olması bizim için üzüntü verici. Bunun bir an önce dönüştürülmesi gerekiyor ama biz elimizden geldiğince en iyisini yapmaya çalışalım. Çanakkale Zaferi'mizi, savaşımızı ne kadar anlatsak bence azdır çünkü tarih yazılmış burada, çok önemli bir tarih. Bunun için binlerce film yapsak azdır."

Etkinliğe, dizinin oyuncularından Defne Samyeli, Erhan Ufak, Cahit Kayaoğlu, Ertuğrul Şakar ile program yapımcısı Bekir Develi'nin yanı sıra ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer, AK Parti İl Başkanı Yeşim Karadağ katıldı.

Yorumlar