Çöken Binanın Sahibi Tutuklandı
İstanbul'da çöken binanın sahibi çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı.
İstanbul Küçükçekmece'de dün meydana gelen bina çökmesi sonucu bir kişi hayatını kaybederken, sekiz kişi yaralandı. Olayla ilgili gözaltına alınan dört şüpheliden biri, tutuklama talebiyle sulh ceza hakimliğine sevk edildi.
Kartaltepe Mahallesi'nde zemin artı üç katlı bir binanın çökmesi üzerine Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı. Gözaltına alınan zanlılar, emniyetteki işlemlerinin ardından Küçükçekmece Adliyesi'ne götürüldü.
Şüphelilerden döner dükkanının sahibi Ö.A.D. ve eşi İ.D, cumhuriyet savcılığında verdikleri ifadeler sonrası serbest bırakıldı. Savcı, bina sahibi Hacı Murat Gençtürk'ü tutuklanması, döner dükkanının eski sahibi Özcan K.'yi ise adli kontrol tedbiri uygulanması talebiyle sulh ceza hakimliğine sevk etti. Yapılan işlemlerin ardından Hacı Murat Gençtürk tutuklanırken, Özcan K. adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
UZMANLARDAN UYARI: İSTANBUL'DA RİSKLİ BİNALAR
Uzmanlar, İstanbul'da kendiliğinden yıkılma riski taşıyan 2-3 bin bina olduğunu belirterek, bu binaların acilen güçlendirilmesi veya yıkılması gerektiği konusunda uyarılarda bulundu. Bina çökmesi, İstanbul'da yapı güvenliği ve denetim eksikliklerini bir kez daha gündeme getirdi.
YIKIM ÇALIŞMALARI VE TAHLİYELER
Çöken binanın bitişiğindeki bina, belediye ekipleri tarafından kontrollü şekilde yıkıldı. Yıkılan binanın yanındaki bina ise tedbir amaçlı tahliye edildi. Enkaz kaldırma çalışmalarının tamamlanmasının ardından cadde sabah saatlerinde trafiğe açıldı.
BİNANIN DURUMU VE ÖNLEMLER
Binanın çökmüş olmasının ardından çevredeki binaların durumu da mercek altına alındı. Belediye ekipleri, risk taşıyan binalar üzerinde denetimlerini artırdı ve gerekli önlemleri almaya başladı. Bu kapsamda, bina sakinlerinin güvenliği için tahliyeler ve kontrollü yıkımlar devam edecek.
BENZER HABERLER VE GÜNCEL DURUM
- Kula'da Art Arda Üç Yangın: Ekipler bir yangına müdahale ederken diğeri çıktı.
- Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan Burdur'da diyaliz sonrası fenalaşan hastalara ilişkin açıklama.
- Banka Hesaplarında 80 Milyon Liralık Hareket: "Mektep" isimli suç örgütüne operasyonda 18 kişi tutuklandı.
- Canlı Yayında Ortaya Çıkan İstismar Skandalı: "Selahattin Yılmaz'ın 11 çocuğu var, onlara da cinsel istismarda bulundu."
Küçükçekmece'de yaşanan bu olay, İstanbul'da yapı güvenliği konusundaki eksiklikleri gözler önüne sererken, yetkililer tarafından alınacak önlemlerin ve yapılacak denetimlerin önemi bir kez daha vurgulandı.
Yorumlar