Psikolojide ilginç gerçekler

İnsan için kendi adının telaffuz edilmesinden daha iyi ses yok. Tanışma zamanı öncelikle kişinin adını hatırlamak gerekir. Görevini, ihtişamını değil, tam adını. İyi ilişki kurmak isteyenler için bu, çok önemlidir

Google Haberlere Abone ol
Psikolojide  ilginç gerçekler

Psikolojide ilginç gerçekler... Çabuk uykuya dalmak için sırtı üstü uzanmak, ayakları uzatmak, bedeni rahatlatmak gerekir. Gözleri kapatmak ve kapalı göz kapaklarının altında göz bebeklerini yukarıya doğru yöneltmek. Bu, uyku sırasında gözlerin normal durumudur.

Psikologlar için, tanıdık olmayan kişiyi değerlendirmek için kadına 45 saniye yeterlidir. Bunlardan 10 saniyesini o, kişinin bedeni hakkında genel bir izlenim yaratmaya tüketir, 8 saniyesini ise gözlerini değerlendirir, 7 saniye saçlara, 10 saniye dudak ve çeneye, 5 saniye omuzlara bakıyor. Son 5 saniyesini ise eğer varsa, evlilik yüzüğüne bakıyor.

Oxford Üniversitesi bilim adamları kaygı, endişe ve stresten kurtulmak için en iyi yöntemin düşünmek olduğunu bildirirler. Vücut bu teknikten daha çabuk etkilenir. Çarpıcıdır, ama bu yöntem alkol almaktan, gezmekten, çay içmekten veya müzik dinlemekten daha etkilidir.

Bazen karşılıksız sevgi anormal bağlılığa dönüşür ve hatta ruhsal sorunlara neden olur. Bunlardan biri Adel sendromudur. Adel sendromu karşılıksız olarak başka kişiye uzun süreli hasta sevgi ile bağlanmaktır.

Büyük ölçekli spor müsabakaları sırasında yayımlanmış tweetleri analiz eden bilim adamlarının tespitlerine göre, tartışma edenin iddiaları ne kadar kendinden eminse o kadar galip gelir.

Eğer bir kişi bir konuda bir şeyi aklınıza sokmaya çalışırken sizin gözlerinizin içine bakmaya devam ediyorsa, emin olun, sizi aldatıyor.

Kadınlar kendi ortakları ile yüz yüze iletişimde bulunurken kendilerini mutlu hissediyorlar, erkekler ise, aksine kadınlarla birlikte çalışırken ya da sadece yanında oturup sohbet ederken iletişimden duygusal yakınlık duyuyorlar.

Psikolojiyi bilmek hayatı karışık , uygulamasını ise kolaylaştırır. 

Yorumlar