Kereviz suyu faydaları, detoksu, tarifi, nasıl yapılır, tansiyon yükseltir mi?

Kereviz suyu faydaları, detoksu, tarifi, nasıl yapılır, tansiyon yükseltir mi? Kış aylarında bağışıklığı güçlendiren çok güçlü bir besin kaynağıdır. Potasyum zengini kereviz hafızayı güçlendirir ve yaşlanmayı geciktirici bir etkiye sahiptir. Peki, kereviz suyunun faydaları nelerdir?

Google Haberlere Abone ol
Kereviz suyu faydaları, detoksu, tarifi, nasıl?

Kereviz suyu faydaları, detoksu, tarifi, nasıl yapılır, tansiyon yükseltir mi? Kereviz faydalı yeşilliklerdendir. Son bilimsel araştırmalar sonucunda,  kerevizin düzenli tüketimi insanlarda düşünme ve hafıza zayıflamasını önleyeme ve yaşlanma sürecini geciktirmeye fayda sağlıyor. Peki, Kereviz suyu faydaları, detoksu, tarifi, nasıl yapılır, tansiyon yükseltir mi? İşte detaylar...

İÇİNDEKİLER

1. Kereviz Lif Zengini Bir Bitki

2. Potasyum Deposu

3. Kereviz Suyu Kalori Miktarı

4. Kereviz Suyunun Yapılışı

 

Kerevizin içinde sağlık için önemli aminoasitleri (karoten, asparaqin, niasin, tirozin), uçucu yağlar, A, K, E, C, B grubu vitaminleri, çok sayıda mineraller (potasyum, fosfor, kalsiyum, magnezyum, çinko, demir, vb.) bulunur. Kereviz bitkisi insan sağlığı için vazgeçilmez bir besindir. Kan dolaşımından tutun tırnak sağlığına kadar akla gelebilecek tüm organlarımıza faydası bulunur. Kilo vermek, metobolizmayı hızlandırmak, kan dolaşımını düzene sokmak ve daha pek çok yararı bulunur. Kereviz suyu, kerevizin ve saplarının birlikte kullanılarak hazırlandığı bir şifa deposudur; içinde birçok vitamin ve mineral bulundurur. Kışın vazgeçilmez sebzelerinden olan kereviz bağışıklı sistemini güçlendirerek virüslere karşı vücudu koruyor.

Kereviz kilo verme konusunda çok etkilidir. Kereviz sindirim süreçleri hızlandırır, bağırsakları sorunlarını giderir, toksinler ve diğer zehirli maddelerden temizler, katı yağların parçalanmasını hızlandırır.Uzmanlar  kerevizi meyve suyu, kokteyl, hatta çorba şeklinde kilo vermek amacıyla tüketilmesini tavsiye ediyor.

Ayrıca, kereviz çok güçlü bir anti-flamatuardır. Yani vücutta bulunan iltihabı dışarı atmaya yarar. Bağışıklık sistemini düşüren bakterilere karşı vücudun gücünü arttırarak, savunma mekanizması geliştirir. 

Antioksidan bakımından zengin bir bitki olan kereviz, zararlı toksinleri vücuttan uzaklaştırmaya yarar. Böylece, kronik hastalıklarının önüne geçer.

Kereviz suyunun faydalarını şu şekilde sıralayabiliriz:

  • Antioksidandır
  • Antiflamatuardır.
  • A,K,E,C,B vitaminleri bakımından zengindir
  • Kan dolaşımını düzenler
  • Toksinleri atar
  • Bağırsak düzenleyicidir
  • Sindirim sorunlarını giderir
  • Kilo vermeye yardımcıdır

 

KEREVİZ LİF ZENGİNİ BİR BİTKİ

Lif bakımından oldukça zengin olan kereviz organizmayı  olumlu olarak etkiler ve dolayısıyla kabızlıktan şikayetçi olan insanlar kerevizi günlük beslenmesine çeşitli tüketim yollarıyla dahil etmelidirler.

Kereviz Suyu, A, K, E, C, B grubu vitaminler içerir

 

Gastrit ve ülser hastalığı olan insanlar da mutlaka kereviz yemelidir. Kerevizin bünyesinde bulunan özel U vitamini mukozanın kurtarılması için yardımcı olur, vücuttaki iltihabı ve ağrıyı azaltır.

POTASYUM DEPOSU

Kereviz potasyum açısından zengindir ve bu nedenle kalp sağlığını korur, ödemleri azaltır, kan damarlarını güçlendirir.

Kereviz suyu faydaları, detoksu, tarifi, nasıl yapılır, tansiyon yükseltir mi?
Kereviz suyu faydaları, detoksu, tarifi, nasıl yapılır, tansiyon yükseltir mi?

 

Kereviz erkek sağlığı için oldukça faydalıdır. Uzmanlara göre, bu otlar erkeklerde  (cinsel gücü) artırır, prostatitin gelişmesinden korur. Cinsel sağlamlığında sorunları olan kişiler her gün 1 bardak kereviz suyu  içmelidir. Meyve suyu hazırlamak için bitkinin kalın gövdeleri ve yaprakları kullanılır.

İltihap  ve idrar söktürücü etkiye sahip olan kereviz suyu idrar salgısı sistemi iltihapları sırasında tedavi edici özelliğe sahiptir.

Kereviz kadın sağlığı içinde çok etkilidir. Regli dönemi öncesi sendromun ve klimaksın simptomlarını azaltır, saçları, tırnakları, cildi daha sağlıklı ve güzel yapar.

Kereviz sinir sistemiçin de çok yararlıdır . Sinirleri yatıştırır, ruh halini geliştirir. Stresle mücadelede size iyi yardımcı olur.

Kereviz suyu faydaları, detoksu, tarifi, nasıl yapılır, tansiyon yükseltir mi?
Kereviz suyu faydaları, detoksu, tarifi, nasıl yapılır, tansiyon yükseltir mi?

KEREVİZ SUYU KALORİ

Kereviz Suyu kalori miktarı; 100 gramında 42 kcal kalori bulunmaktadır. Ayrıca kerevizin 1 Porsiyonunda (Orta) yani 100 gramlık miktarında 42 kalori bulunmaktadır. Kereviz suyu zayıflatır ve eksi 42 kalori kaybetmeye yardımcıdır.

KEREVİZ SUYU NASIL HAZIRLANIR?

Kereviz suyu Malzemeleri

2 adet kereviz

1 tutam kereviz yaprağı

KEREVİZ SUYUNUN YAPILIŞI

Öncelikle kerevizler ve sapları güzelce yıkanır. Daha sonra kereviz küçük doğranır ve sapları ile birlikte blendera atılır. İçine 1 bardak kadar su ilave edilir ve blenderdan çekilir. Taze bir şekilde hemen tüketilmesi gerekir.


 

Yorumlar