Ebevynler dikkat! Bu oyunu oynayan çocuklar kayboluyor

Gençleri intihara sürükleyen Mavi Balina isimli oyundan sonra şimdi de çocukları ortadan kaybolmaya teşvik eden tehlikeli bir oyun ortaya çıktı. Facebook üzerinden oynanan oyun için soruşturma başlatılsa da şu ana kadar başta ABD ve İngiltere olmak üzere birçok ülkede talihsiz vaka yaşandı.

Google Haberlere Abone ol
Ebevynler dikkat! Bu oyunu oynayan çocuklar kayboluyor

Sonhaberler | Haber Merkezi 

İnternet ortamında giderek artan güvenlik tehlikesi en çok da savunmasız çocukları hedef alıyor. Özellikle oyunları üzerinden çocukları hedef alan bu tehlikenin boyutları her geçen gün değişiyor. Daha önce kamuoyunu yakından bildiği Mavi Balina isimli oyun çocukları ve gençleri intihara sürüklediği için büyük tartışmalara neden olmuştu. Şimdi de çocukları ortadan kaybolmaya teşvik eden yeni bir oyun çıktı. Facebook, çocukları iki gün ortadan kaybolmaya teşvik 48 Hours Challenge eden isimli bu oyun için soruşturma başlattı.

Kayıp vakalarında aileler ve arkadaşların sosyal medya üzerinden yaptığı çağrıları hedefleyen oyunda, adınızdan ne kadar bahsedilirse ya da ne kadar beğeni alırsanız o kadar puan kazanıyorsunuz. Katılımcılar iki gün ortadan kayboluyor ve sonrasında çıkıp güvende olduklarını açıklıyorlar. Tabii bu sırada ailelerin yaşadıklarını anlatmaya gerek yok.

Britanya'da başlayan oyunun son günlerde ABD'ye de yayıldığı belirtiliyor. İngiltere'nin Hull kentinde geçen hafta 12 yaşında bir çocuk ortadan kayboldu ve iki gün sonra ailesinin yanına döndü. Çocuğun '48 Hours Challenge' oyununa katıldığı düşünülüyor. Kuzey İrlanda'da adının gizli kalması kaydıyla Belfast Live yayın kuruluşuna konuşan bir kadın da kızının bu hastalıklı oyuna katıldığını düşünüyor. Benzer bir oyun 2015 yılında da çıkmış ve çocukları 72 saat ortadan kaybolmaya teşvik etmişti. '48 Hours Challenge'ın sonradan 'şehir efsanesi' olduğu ifade edilen 'Game of 72' ile bağlantılı olduğu düşünülüyor.

Yorumlar