Dikkat eksikliği için bilim adamlarından yeni öneri

Bilim adamları dikkat eksikliği yaşayan çocukların ailelerine, ünlü karakterlerin kostümlerini tavsiye etti. Bu kostümlerden giyen çocuklarda büyük farklılık kaydediliyor

Google Haberlere Abone ol
Dikkat eksikliği için bilim adamlarından yeni öneri

Sonhaberler | Haber Merkezi

Teknolojik aygıtların aşırı kullanımından ve bazen de doğuştan gelen dikkat eksikliği ailelerin en büyük sorunu haline gelmiş durumda. Okulda öğretmenlerin, evde ebeveynlerin şikayet ettiği bu konu hakkında bilim adamları araştırmalar yaptı. Bilim adamlarının yaptığı araştırmaya göre, dikkat eksikliği yaşayan çocukların Süperman, Batman, Örümcek Adam kostümü giyerek ders çalışması odaklanmalarını artırıyor. 

ABD’li bilim insanlarının yaptığı yeni bir araştırma dikkat dağınıklığıyla birlikte odaklanma sorunu yaşayan çocuk sahibi ailelere öneri niteliğinde. ABD’de yayın yapan aylık Child Development adlı bilim dergisinde yayımlanan araştırmada, Batman, Örümcek Adam, Süperman gibi kurgusal karakterler gibi giyinen çocukların bir şeye odaklanmaları daha kolay oluyor.

Araştırmada, 4-6 yaş aralığındaki 180 çocukla Batman, Rapunzel, Dora the Explorer gibi karakterler canlandırıldı. Ardından 10 dakikalık sıkıcı bir ödev yapmaları istendi. Bir gruptan kendileri gibi davranmaları istendi, diğer gruba da karakterleri gibi davranmaları söylendi. Büründüğü karakter gibi davranan çocuklar, ödevlerini dikkatli bir şekilde gerçekleştirdi. Araştırma uzmanları, ebeveynlerin odaklanma sorunu yaşayan çocuklarına istedikleri kurgusal karaktere bürünme ve gün boyunca o karakter gibi davranma izini vermelerini önerdi.

Yorumlar