Devlet aracı olunca boşanmaktan vazgeçtiler

Aile Bakanlığı, boşanma kararı alan çiftlere arabulucu oldu. Bu şekilde boşanmaktan vazgeçenlerin oranı yüzde 38 olarak açıklandı.

Google Haberlere Abone ol
Devlet aracı olunca boşanmaktan vazgeçtiler

Sonhaberler | Haber Merkezi

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, bakanlık olarak verdikleri en önemli hizmetlerden birisinin, boşanma sürecinde olan çiftlere verilen ‘boşanma süreci danışmanlığı’ olduğunu belirterek çiftlerin yüzde 40’ının boşanmaktan vazgeçtiğini söyledi. Bolu’da, Abant Tabiat Parkı’nda bulunan bir otelde düzenlenen ‘Aile, Toplum ve Devlet’ konulu sempozyuma katılan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, yaklaşık 700 bine yakın çifte ‘aile öncesi eğitimi’, boşanma aşamasında olan çiftler için ise boşanma süreci danışmanlığı hizmeti verdiklerini söyledi. Boşanma süreci danışmanlığı ile çiftlerin birçoğunun boşanmaktan vazgeçtiğini ifade eden Kaya, “Evli çiftlerimiz için de, eğer evliliklerini sürdüremeyeceklerini inanıyor ve boşanmak için başvurdularsa eğer boşanma süreci danışmanlığı dediğimiz bir danışmanlık hizmeti veriyoruz. Boşanma süreci danışmanlığı verdiğimiz çiftlerimizden yaklaşık yüzde 40’ının boşanmaktan vazgeçtiğini gördük. Boşanma süreci danışmanlığı hizmetimiz bizim ailelere verdiğimiz en önemli mekanizmalarımızdan birisi. Önümüzdeki dönemde bu danışmanlık hizmetimizi ülke genelinde daha da yaygınlaştıracağız” şeklinde konuştu.

“Koruyucu aile sistemini güçlendirmeye çalışıyoruz”

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı olarak 105 bin çocuğun ailesinin yanında bakımını sağladıklarını ve verilen destekle ailesinin yanından kopmamasını sağladıklarını söyleyen Kaya, “Sadece ailesinin yanında bakımı uygun olmayan çocuklarımızı kurumlarımıza alıyoruz. Bugün kurumlarımızda 13 bin çocuğumuz var. Onların da koruyucu aile sistemiyle yine bir aile yanında çocuklarımıza bakılsın. Çünkü bir çocuk için devlet olarak hangi imkanı sağlarsak sağlayalım bir aile yanında, annenin, babanın, kardeşinin olduğu ortamda çocuk en iyi eğitimi alıyor. Bunun için koruyucu aile sistemimizi yaygınlaştırmaya çalışıyoruz. 0-3 yaş arasında bizim kurum bakımımızda 580 evladımız var. İstiyoruz ki bu 580 evladımız da bir aile ortamında, sıcak bir yuva ortamında, anne ve baba şefkatiyle büyüsünler. Koruyucu aile olduğunuz zaman çocuk yine devlet korumasında oluyor. Nüfusunuza geçirmiyorsunuz. Sadece o çocuğa annelik, babalık yapıyorsunuz. Ve biz koruyucu aile olmak isteyen ailelerimize ekonomik olarak destekliyoruz, çocukların bakımını devlet olarak biz üstleniyoruz. Okula başladıklarında maddi destek sağlıyoruz. Ama biz istiyoruz ki ne kadar güzel imkanlar sunarsak sunalım evlatlarımız sıcak bir aile ortamında, sıcak bir yuvada olsun” diye konuştu.

Bakan Kaya, erkeklerin çocuklarına bakabilmeleri için yarı zamanlı çalışma hakkına sahip olduklarını belirterek şunları kaydetti: “Artık çalışan kadınlar ve erkekler çocukları ilköğretim çağına gelene kadar yarı zamanlı çalışma hakkına sahipler. Bu hakkı sadece kadına vermedik, isterse bir baba da çocuğu ilköğretim çağına gelene kadar yarı zamanlı olarak çalışabilecek. Hem kadını hem de aileyi destekliyoruz. İnanıyoruz ki, kadın güçlü olursa aile de güçlü olur ve aile güçlü olursa toplum güçlü olur. Toplumu güçlendirirsek de ülkemiz güçlenir.”

Yorumlar