'Çocuğa icra' rezaleti son buluyor

Anne ve babaların boşanmalarından sonra açılan davalarla çocukların icra yoluyla yuva değiştirmesine son verilecek

Google Haberlere Abone ol
'Çocuğa icra' rezaleti son buluyor

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, çocukların icra yöntemiyle tesliminin, uygulamadan kaldırılacağını belirtti.

Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu'nda, bakanlığın bütçe görüşmelerinde konuşan Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, boşanmış eşlerin çocuklarının teslimi konusunda icra müdürlüklerinin devreden çıkartılacağını söyleyerek şu ifadeleri kullandı:

"Çocuk teslimi ve çocukla kişisel ilişki kurulması uygulamasına ilişkin çalışmamızı tamamladık. Düzenleme yapıldığında, bu konu icra müdürlüklerinin görevi olmaktan çıkartılacak, vatandaşlar bu işlemlerden dolayı harç ve teslim gideri ödemeyecek."

Yorumlar

hanife sayın bakanım ne olur artık yasalassın eşim evlendi 3 tane çocuğu var bana çocuğumu evlendiği kadının evinde gòsteriyor katıl edecek gururumla oynuyo icra ya vercek param yok ne olur artık çocuklarımız eşya konumundan çıksın nedemek paran yok çocuğunu göremezsin bitsin artık bu çili sizlerde anne babasınız
Ahmet SAyın Bakanım çocugum 5 yaşında ben sadece 1 kez beraber kalabildim. mahkemenin kararına uymayan kadına ceza vermiyorsunuz ama biz nafaka yatırmayınca ceza evine atıyorsunuz NEREDE EŞİTLİK ? ADALET ?
Vatandaş Sayın bakanım sayın cumhurbaşkanım hala tamamladiginiz ama cikmayan yasalasmayan çocuk icrası neden çıkmadı
Vatandas Çalışma tamam diyorlar hala 1 ay oldu bi düzenleme yapip meclisten geçmedi gitti
Bulent Biran önce bu yasanın çıkmasını bekliyoruz sayın bakanimizdan cocugumuzu icra siz görmek istiyoruz ayrıca çocuğu gistermeyen kim olursa olsun velayetide elinden alınsın çocuklar bir araç ve tehdit aleti olarak kullanilmasin