Yeni doğan bebekler neden dil çıkarır?

Bebekler neden dil çıkarır konusu yeni anne olanların sık sık sorduğu bir sorudur. Dünyaya geldikten sonra istemsiz hareketler gösteren bebeklerin sürekli dil çıkarması refleks olsa da bazı durumlarda size bir şey anlatmak istiyor olabilir! Peki yeni doğan bebekler neden dilini çıkarır?

Google Haberlere Abone ol
Yeni doğan bebekler neden dil çıkarır?

Bebeklerde dil çıkarma sorunu özellikle yeni anne olan kadınlarda ilk başlarda büyük bir endişeye neden olabilir. Ancak paniğe neden olacak bir durum yok. Çünkü bebekler ilk birkaç ay refleksleriyle hareket ediyor. Zihinsel gelişim ilerledikçe bebeklerin yaptığı refleks tepkileri yerini bilinçli yapılan hareketlere bırakıyor. Bebekler neden dillerini dışarı çıkarırlar diye merak eden anne ve babalar bilmelidirler ki bebeklerin çıkardıkları dil tamamen refleks ile yapılan bilinçsiz bir harekettir.

Bebekler dünyaya geldikleri andan itibaren emme içgüdüleri ile doğarlar bu nedenle bebekler uyurken ya da uyanıkken dilini çıkarmasının nedenlerinden biri emme isteğinden kaynaklanmaktadır. Başka uzvunu kullanamayan bebek tek bildiği refleks emmeyi kullanarak hareket etmeye çalışır. Bebek gördüğü bir nesneye uzanmak kavramak istediğinde ellerini henüz kullanamadığı için dilini kullanmaya çalışır. Ancak beşinci aydan sonra daha bilinçli hareketler yapmaya başlar. Dilini çıkarır, tükürür. Bu ayalarda verilen besinleri, anne memesini istemediği zaman da dilini çıkarabilir.

Daha çok hareketi taklit etmeye başlar. Daha belirgin şekilde sesli tepkiler verir. Bebeğin ay ay yapabileceği hareketleri takip etmelidir.

Bebekler neden dil çıkarır?

Bir çok anne bu olayla karşılaşıyor.

Bebekler neden dil çıkarır?

Yorumlar