Bebeğe muz ne zaman verilir

Bebeğe muz ne zaman hangi ayda verilir. Ek gıdaya geçiş yapan bebekler için annelerin merak ettiği şeylerden biri de bebeğe muz verilir mi, hangi ayda verilir. Bebeğe muz ne zaman ve nasıl verilir detayları haberimizde

Google Haberlere Abone ol
Bebeğe muz ne zaman verilir

Bebeğe muz ne zaman, hangi ayda verilir.  Uzmanlar bebeğe 4. aydan itibaren muz verilebildiğini söylese de en uygunu 6. aydan itibaren verilmesidir. Bebeğin durumuna göre farklılık gösteren ek gıdaya geçiş sürecinde ilk 6 ay sadece anne sütü verilmesi gerekir.

Annelerin ek gıda sürecinde kafalarını meşgul eden şey hangi meyve ne zaman verilir sorudur. Özellikle muz meyvesi kabız etme özelliğinden dolayı anneleri tereddüte düşüren bir meyvedir. Uzmanları muzu bebeğe çok sık olmamak kaydı ile 6. aydan itibaren verebilirsiniz diyor.

Bebeğe muz veririken dikkat edilmesi gerekenler

Muzu seçerken dikkatli olunmalı. Özellikle tam olgunlaşmış muz tercih edilmelidir. Muzu cam rende ile iyice püre haline getirdikten sonra taze olarak bebeğinize verebilirsiniz. Cam rende haricinde, muz blender gibi püre yapan aletler ilede ezilebilir.

En uygun muz, tam olgunlaşan ve rengi ve kokusu tam olarak uygun olan muzdur. Üzeri benekli olanlar tercih edilmelidir.

Muzu bebeğinize sade olarak verebileceğiniz gibi, yoğurt ile karıştırarak da verebilirsiniz. İçine çeşitli elmalarda koyarak karışık meyveli yoğurt da verebilirsiniz.

Muz püresi tarifi

Malzemeler:

Bir olgun muz

Olgunlaşmış olan muz cam rende ile rendelenir

Yapılışı:

Muzların kabuğu soyulur ve rende yada blenderdan geçirilir. Püreyi, uygun bir kıvama gelmesi için anne sütü, su, devam sütü ya da yoğurt ile karıştırabilirsiniz.

Yorumlar