Zeka oyunları oyna: En güzel ücretsiz zeka oyunları

Zeka oyunu oyna... Zeka seviyesinin her ne kadar genetik olduğu söylense de, zekayı sonradan geliştirmek mümkün. Günümüzde birbirinden stratejik ve eğlenceli zeka geliştirici araçlara sanal dünyada rastlamak mümkün. Birbirinden eğlenceli zeka geliştirme oyunlarını haberimizde sizler için derledik.

Google Haberlere Abone ol
Zeka oyunları oyna: En güzel ücretsiz oyunlar

Zeka oyunları oynamak, görsel hafızayı geliştirerek, IQ seviyesini yükseltir. Gözlem, kişinin bilgi edinme düzeyini arttırır. Zeka oyunları dikkat düzeyini arttırır, kontrol ve esneklik kabiliyetini geliştiri. Belleği kuvvetlendirerek analatik düşünme becerisini arttırır.

Zeka gelişiminin yüzde 90'ı ilk 5 yılda tamamlanır. Ebeveynlere düşen çocukları bu noktada yönlendirmektir. İnternet dünyasından kopamayan çocukların internet dünyasında daha verimli vakit geçirmesi ve zeka oyunları oynayabilmesi için, zeka geliştiren oyunlardan birkaçı:

Zeka geliştirici ücretsiz oyunlar

Kami 2 Oyna

Origami oyunun sanal dünya versiyonu diyebiliriz. Kami Origami türünde bir bulmaca oyunu. Oyunda verilen sınırlı sayıda hamle ile renkleri tek tek açmanız gerekiyor. Başlangıçta oyunun mantığına alışmak biraz zor gibi görünüyor ancak zeka gelişimine katkısı büyük.

Origami oyunu; Japonca oru (katlama) ve kami (kağıt) kelimelerinin birleşmesiyle meydana gelmiş Katlanmış Kağıt anlamına gelen geneksel kağıt katlama oyunudur.

Clockwork Brain Training Oyna

Yüklenmesi biraz uzun sürsede beklemeye değer zeka geliştirici bir oyun 'Clockwork Brain Training'. Her bölümde birbirinden çeşitli oyunlarla karşılacağınız bu uygulama aynı harflerden oluşan kelimeleri seçerek ilerleyeceğiniz oyunlar içeriyor. Oyunun büyüklüğü 650mb. Diğer bir oyunda ise gördüğünüz objenin yukarıdan hangi biçimde görüneceğini tahmin etmeniz gerekiyor.

Unlock Me Oyna

Zeka geliştirici oyun mu arıyorsunuz. İşte size güzel bir tavsiye daha 'Unlock Me'. Blokları hareket ettirerrek kırmızı bloğu dışarı atmanız gerekiyor. İlk başlarda kolay gibi görünen bu oyun level atladıkça gerçekten beyni zorluyor. Bu da zeka gelişiminize büyük katkı sağlayacak. Haydi düşünmeye...


2048 Oyna

Zeka zorlanmadan açılmaz. Stratejik düşünmeye dayalı olan bu oyun sizi düşünmeye zorluyor. Matematik zekanızı da sınayan oyun da sayıları çarpıp toplayıp ilerlemeniz gerekiyor. Telefonunuza indirebileceğiniz gibi, bilgisayardan da oynamanız mümkün.

Flow Oyna

Eğlenerek zeka geliştirelim. 4 renk seçeneği ile başlayan bu oyunda her renkten 2 nokta mevcut. Birbirine değdirmeden aynı noktaları birleştirmek gerekiyor. Renkler arttıkça işler daha da karmaşık hale geliyor. Beyni gerçekten zorlayan bir zeka oyunu.

Sudoku Oyna

Bir zeka oyunu klasiği halini alan sudoku yıllardan beri bıkmadan oynanıyor. Sudoku oyununda kural; 9 bölüme ayrılmış 81 kutuda 1’den 9’a kadar rakamlar yerleştirilir. Her sıra, her kare ve her sütunda 1’den 9’a bütün rakamlar eksiksiz ve tekrarsız olmak mecburiyetinde. Oyun da bazı rakamlar verilerek sizin diğerlerini bulmanız istenir. Zeka zorlayıcı eetkisi ile Sudoku oynamak dikkat dağınıklığının önüne geçer. Ebeveynlere özellikle çocuklarının oynması için teşvik etmeleri tavsiye edilir.

Tetris Oyna

Eski nesil ve yeni nesil arasındaki ortak noktalardan biri tetris. Eskiden 'GameBoy' larla oynan oyunu şimdi telefon ve bilgisayardan oynamak mümkün. Tetris oynamak, dikkati toplar, ve muhakeme yeteneğini arttırır. 

Fark Bulmaca Oyna

Akıllı telefonlarınızdan 'Find Difference (Farkı Bul) şeklinde aratınca oyuna ulaşmanız mümkün. Klasik bir resimler arası fark bulmaca oyunu. Çocuklara yönelik olarak tasarlanan bu oyun çocukların muhakeme yeteneğini geliştirir.

Lumosity Oyna

nörobilimcilerin geliştirdiği bu uygulama, hafıza güçlendiriyor. Birbirinden farklı oyunlar içinde ilerleminizi sağlayan oyun düşük seviye ingilizce bilgisi gerektiriyor. Renkleri birbirine uydurmanız istenen programda oyun ilerledikçe ayırt etmek zorlaşıyor ve buda dikkat yoğunlaştırma yetinizi arttırarak zeka geliştiriyor. Oyunun ücretli ve ücretsiz olmak üzere iki versiyonu var. Ücretli Lumosity uygulamasında daha fazla sayıda oyuna erişmeniz mümkün.

CogniFit Oyna

Farklı çeşit bir çok oyunu içinde bulunduran bir sanal dünya oyunu daha. Akıllı telefonlarınıza indirerek oynayabileceğiniz bu oyunun ücretli uygulaması daha fazla çeşit oyun içeriyor. Haydi beyninizi zorlayın. Zorlamadan gelişmez.

Yorumlar