Metin2 yükle oyna

Metin2 oyunu nasıl oynanır? Amacı dünyayı kötülüklerden temizleyerek, yeni bir düzen kurmak olan Metin2 oyununun nasıl oynanacağı merak ediliyor. Oyun için kendi sitesine girip iyi bir araştırma yapmanız gerekiyor. Ancak biz burada size oyunu nereden bulacağınızı ve nasıl oynayacağınızı anlatacağız. Bu oyunu oynamak için izlenmesi gereken adımlar tek tek sizler için burada anlatacağız. İşte detaylar

Google Haberlere Abone ol
Metin2 yükle oyna

Metin2 oyunu nasıl oynanır diye merak eden oyun severler için kullanma kılavuzu denilebilecek bir haber hazırladık. Metin2 oyununun her ne kadar zararlı yönlerinin olduğu söylense de bu aşırı kullanımdan kaynaklanan, bilinçsiz tüketicinin her zaman ve her yerde başına gelebilecek türden bir tehlike bu. Örneğin aşırı tuz kullanımı bile insan canına kast eden bir durumu ortaya çıkarabiliyor. Anne ve babaların çocuklarını oyunlar konusunda bilinçlendirmesi, her şeyi dozunda kullanmalarını öğretmesi bu tür tehlikelerin önüne geçmenin en büyük ve etkili yoludur. Öncelikle Metin2 oyunun nasıl oynandığına geçmeden önce bu oyunun ne olduğuna bir göz atalım.

METIN2 NEDİR?

Dünyada yaklaşık 200 milyon insan tarafından kullanıldığı tahmin edilen bu oyun şiddet içerikli bir bilgisayar oyunudur. Oyunda şiddeti içeren unsurlar çok fazladır. Adı Türkçeymiş gibi dursa da aslında Güney Koreli kökenli bir oyundur. 2005’te Kore’de tasarlanan Metin2’yi oynayabilmek için sitesine girip üye kaydı yaptırmak gerekiyor. Oyuncular, oyundaki ejder tanrısıyla dünyada huzuru ve adaleti sağlamaya çalışıyor. Bunu yaparken savaşlar oluyor, şiddet dozu artıyor. Oyunda satır, kılıç, pala, balta gibi kesici, delici silahlarla yapılan savaş görüntülerinin yanı sıra insanların vahşi hayvanlar tarafından parçalanarak etlerinin yenildiği görüntüler de yer alıyor. Oyuncu, güçlenmek için parayla karakterler satın alıyor. Her oyuncunun bir karaktere sahip olduğu online oyun içerisinde savaşarak kendi karakterini geliştirmeye çalışan oyuncular aynı zamanda oyunu oynayan diğer kişilerle de iletişime geçebiliyor. Dünya çapında 150 milyona yakın kişi tarafından oynanıyor.

ADIM ADIM METIN2 OYUNU NASIL OYNANIR?

Metin2 oyununu oynayabilmek için öncelikle takip etmemiz gereken adımlar var. Şimdi bu adımların neler olduğuna hep birlikte bakalım: 

METİN2 KAYIT OL

Öncelikle Metin2 kayıt formu doldurmamız gerekiyor. Metin2 kayıt için oyunun resmi sitesine giriyoruz. Siteye girerek sayfanın sağ üst tarafından "Kayıt" bölümünden kayıt formunu dolduruyoruz. Sadece isim ve e-Posta hesabıyla bir şifre oluşturuyoruz. Alttaki "Şartlar"ı okuduktan sonra "Kabul Ediyorum" butonuna basıyoruz. Kaydın tamamlanması için e-Posta hesabınıza gelen linke tıklayarak hesabınızı aktifleştirmeniz gerekiyor.

METIN2 İNDİR

Kayıt işlemlerini yaptıktan sonra şimdi sıra geldi oyunu indirip oynamaya. Sitedeki "Metin2 İndir" (https://tr.metin2.gameforge.com/main/download) bölümünden oyuna ait yazılımı bilgisayarınıza indiriyorsunuz. Bilgisayarınıza indirdiğiniz dosyadaki "Setup" dosyasını çift tıklayarak ya da sağ tıklayıp "Çalıştır" diyerek çalıştırıyoruz. Sonrasında önünüze gelen adımları tek tek takip etmeniz gerekiyor.

METİN2 OYUNU OYNA

Metin2 oyununu bilgisayarımıza kurduktan sonra şimdi sıra geldi oyunu oynamaya. Kurulum işlemleri tamamlandıktan sonra Metin2 sembolü bilgisayarınızın ekranında belirecektir. Masaüstünde bulamadıysanız Windows sembolüne tıklayarak "Başlat" menüsündeki listeye bakarsanız orada mutlaka bulursunuz. O sembole tıkladıktan sonra oyun açılmaya başlayacaktır. Çalışmaya başladığı zaman sizden server seçimi, kullanıcı adı ve şifreniz istenecektir. Bu işlemleri de yaptıktan sonra şimdi sıra geldi oyunda neler yapacağımızı seçmeye. Öncelikle kendimize bir krallık kuruyoruz. Çıkan ekranda oluştur tuşuna basıp 3 krallıktan birini seçerek karakter seçim ekranından oynamak istediginiz karakter türünü ve cinsiyetini belirleyin. Unutmayın bu karakterler yalnızca o sunucuda kullanılabilir.

METIN2 KARAKETER NASIL OLUŞTURULUR?

Metin2 giriş, kayıt ve indirme işlemlerimiz bittikten sonra şimdi de karakter oluşturmaya geldi sıra. 

Metin2 yükle oyna

ADIM 1: Birden fazla kanalda (CH) çalışan birçok oyun dünyası mevcut. Her bir oyun dünyasında oynayabileceğiniz ve geliştirebileceğiniz beş adete kadar karakter oluşturabilirsin. Ancak, aynı anda sadece bir karakter ile oynayabilirsin. Oyun dünyalarının aksine, kanallar arasında oluşturduğun karakterlerinle geçiş yapabilirsin. Seçili olan kanalda diğer oyuncularla etkileşime girebilir, birlikte ya da birbirinizle savaşabilir ve maceralar yaşayabilirsin. Yine de, aynı anda diğer kanallarda bulunan oyuncularla iletişim kurabilirsin (sohbet) ve birlikte oynamak için istediğiniz kanalı belirleyebilirsiniz. Dünyalar arası iletişim ve geçiş mümkün değildir. Oyun dünyanı (sunucu) ve bir kanal seçtikten sonra 'Tamam' tuşuna basıp ID şifreyi gir ve onaylamak için 'Bağlan' tuşuna bas.

Metin2 yükle oyna

ADIM 2: Yeni bir karakter yaratmadan önce ilk olarak başlamak için üç krallıktan birini seçmelisniz.Bunu yapmak için 'Oluştur' tuşuna basın.

Metin2 yükle oyna

ADIM 3: Bir krallık seç ve sonra 'Oluştur' tuşuna bas. Şimdi karakter seçme işlemine geldin.

Metin2 yükle oyna

ADIM 4: Farklı özelliklere sahip, dört bayan beş erkek karakter sınıfından birini seçme imkanın var. Bu özellikler temelde karakterinin dövüşteki davranış biçimini etkiler. Kılıç şeklindeki oklarla bu karakter sınıflarından birini seçebilirsin. Seçtiğin karakter belirdiğinde, sol tarafta bulunan kutuda (yeşille işaretli) 1 ile 2 arasından seçimini yaparak görünüşüne karar verebilirsin. Son olarak karakterine bir isim koyman gerekir. Bunu da seçtikten sonra 'Oluştur' butonuna tıklayarak 'karakterini uyandırabilirsin'. Ve artık 'Başla' butonuna tıklayarak oyuna girebilirsin.

METİN2'DE İLK BAŞLAMA

Metin2 oyununda karakter oluşturduktan sonra yapmanız gereken şey kendizi savaşa hazırlamak. Bunun için ise izlemeniz gereken yöntemler bulunuyor. İşte o yöntemlerden birine örnek adım adım anlatalım: 

Metin2 yükle oyna

1- Oyun yüklendikten sonra karakterin oyun dünyasında belirir. Öncelikle, oyundaki temel işlevleri listelemek için, resmin sol alt köşesindeki "Yardm"a tıkla.

Metin2 yükle oyna

2- Oyunun ana öğeleri takip eden şemada izah edilmektedir. Oyun içinde 'H' tuşuna basarak yardım bölümüne erişebilirsiniz. Diger bilgilerden ayrı olarak, en önemli kısayol tuşları da burda listenmiştir. Ayrıca bu en iyi şekilde karakterinizi nasıl hareket ettireceğinizi de açıklamaktadır. Diğer taraftan farenizin sol tuşuyla herhangi bir alana tıklayıp ya da W, S, A ve D tuşarıyla karakterinizi hareket ettirebilirsiniz.

Metin2 yükle oyna

3- Şimdi yardımı kapat ve 'I' tuşuna tıklayarak envanter ve donanım (zırhlar) penceresini aç. Envanterdeki kılıca tıklayıp üst kesimdeki karakter siluetindeki el kısmına sürükleyebilir ve donanımı aktif hale getirebilirsin. Aynı zamanda bu işlemi, eşyaya çift tıklayarak da karakter donanımı haline getirebilirsin. Bu şekilde envanterindeki zırhları karakterine giydirebilirsin. Başlangıçta sahip olduğun kırmızı iksirler, ilk hızlı erişim alanındadırlar. Buraya koyduğun eşyaları, sayısına tıklayarak, envantere uğramana gerek kalmadan, anında kullanabilirsin.

Metin2 yükle oyna

4- Şimdi etrafa biraz bakın ve hareket edin (Zoom=fare tekerlegi). Sağ fare tuşuna basılı tutarak panaromik görüş elde edebilir ve görüş açınızı fare hareketleri ile degistirebilirsiniz şimdi bir kaç adım yürüyün. Şimdi diger oyuncuları, canavarları ve bilgisayar kontrollü karakterleride görebiliyorsunuz. 'Alt' tuşuna basın, şu anda düşmanlarınızı, üzerlerindeki kırmızı isimler ile görüyorsunuz. Meraklanmayın bu bölgedeki düşmanlar kendiliginden saldırmazlar.

Metin2 yükle oyna

5- Şimdi ekranın sol tarafındaki 'Metin2'ye Hoş geldin' yazılı kağıda basarak ilk görevini oku. Sağ üst köşedeki mini haritada yanıp sönen bir nokta var. Şimdi oraya dogru yürümelisin. Karakterinin yürüme istikameti, yön belirtici ve aydınlık bir koni ile gösterilir. '+' ve '-' işaretlerine basarak haritanın ölçeğini değistirebilirsin.

Metin2 yükle oyna

6- Şimdi şehir bekçisine dogru ilerlemelisiniz. Size yeni bir görev verecek. Görev verici üzerindeki ok sayesinde çok uzaklardan da görülebilir! Basitçe üzerine tıklayarak bekçi ile konuşun. Yazıları okuyun ve 'Devam' tusuna basın. Şimdi ödülü almak için ne yapmanız gerektigini ya da bir sonraki görevlerinizi biliyor olmalısınız.

Metin2 yükle oyna

7- Bundan hemen sonra daha büyük, çevreyi ve böylece de yolunu daha iyi seçebileceğin bir harita açılır. Bu haritayı 'M' tuşu ile açıp kapatabilirsin. Şu durumda köy meydanındaki bekçiye gidip (köyün ortasında), onun için bir görev yapmalısın.

Metin2 yükle oyna

8- Meydandaki Köy Gardiyanına dogru yürüyün ve üstüne tıklayın. Göreviniz: Onun için iksir satın almak!

Metin2 yükle oyna

9- Onları nereden alacagınızı göstermesi için Mini-Haritayı kullanın. Ayrıca bir görev listenizde var, bu listeden görevler hakkında detaylı bilgilere erişebilirsiniz. Bilgisayar tarafından kontrol edilen karaktere dogru yürüyün (NPC=Non-Player-Character) ve iksirleri alın.

 Metin2 yükle oyna

10- Yanıp sönen ok simgesine tıklayıp diyaloğa gir. Köy meydanının ortasındaki gardiyana geri git ve iksiri ver.

Metin2 yükle oyna

11- İlk savaşınızda gücünüzü ve becerilerinizi gözler önüne sermek için fazla beklemeyeceksiniz. Çünkü başarılı bir şekilde iksiri teslim ettiniz ve ödül olarak kendi iksirinizi aldınız. Şimdi savaşa başlamak için yeterli donanıma sahipsiniz!

Metin2 yükle oyna

12- Şimdi köyün kapısına gidin, bazı köpek ve kurtları farkedeceksiniz. Başlangıç için yabani köpekleri seçmek daha iyidir. Düşmanların 3'lü gruplar halinde dolaşıyor olacak ve ayni anda saldırdıklarından bu üçüylede baş etmen gerekecek. Savaşa başlamak için vahşi köpege tıklayın. Leveli 1 (en üstte) olan bir vahşi köpege karşı savaştıgınızı göreceksiniz. Bunlar en kolay rakipler. Sen de seviye 1 oldugun için 6. seviyedeki canavarlara saldırmamalısın... Karakterin vahşi köpege dogru yürüyüp ona vurmaya başlayacak. Öldürene kadar sürekli köpeklerin üzerine tıklayın. 

Yaşam gücünüzü sağ alt köşedeki barlarda görebilirsiniz. Eğer hiç kırmızı kalmadıysa öldünüz demektir. 10 saniye içinde tekrar dirilebileceginiz için bu o kadar da kötü birşey degil. Bir dövüşte olmadıgınız sürece kendinizi yenilersiniz. Her zaman (kavgadayken de) sağlık iksirlerinizden birini içebilmek için '1 tuşuna' basabilir durumda olun, tabiiki envanterinizde biraz oldugunu varsayıyoruz.

Metin2 yükle oyna

13- Ne kadar çok düşman haklarsan, o kadar çok tecrübe elde edersin. Bu tecrübe, yaşam göstergelerinin sağındaki dört küre ile ifade edilir. Bu kürelerin dördüde dolarsa 1 seviye yükselirsin. Dolan her küre ile, bir de yükselme puanı kazanırsın.

Metin2 yükle oyna

14- Bu puanlar ile bir takım yeteneklerini artırabilirsin. Karakter penceresini açmak için, artı sembolüne veya 'C' tuşuna bas. Grafikte bir Yükselme Puanı'na sahip olduğunu görebilirsin. Onu küçük artı işaretine basarak dört özellikten birine atayabilirsin. Bunu yaparak örneğin; daha sert (=daha fazla Hayat Puanı), daha güçlü (=daha fazla Hasar) yada daha hızlı (=daha iyi Savuşturma) olabilirsin.

Metin2 yükle oyna

15- Genellikle öldürülen düşmanlar size birşeyler düşürür. Bu para (oyunda Yang) veya eşyalar olabilir. Onları almak için üzerlerine tıklamanız ya da yakınındayken 'z' tuşuna basmanız yeterli.

Metin2 yükle oyna

16- Envanterinizde 'I' ekranın en sağ altındaki yanglarda dahil- nelere sahip olduğunuzu görebilirsiniz ve bunları sizin karakterinize uydugu sürece kullanabilirsiniz. Düşmanlarınızı yokettikçe ilave eşyalarda kazanabilirsiniz. Fakat her eşyayı kullanamazsınız. Bunları kullanabilmeniz için karakter sınıfınıza ve seviyenize uyması gerekir. Şimdi savaşın! Dört kürede 'tecrübe' ile dolana kadar savaşmaya devam edin. Bu sayede seviyeniz yükselir ve yeni görevler alırsınız.

Metin2 yükle oyna

17- Tekrar ('M') tuşuna basarak nereye gideceginizi görmek için haritayı açabilirsiniz. Aynı zamanda tüm tamamlanmamış görevlerinizi görmek için ('N') tuşu kullanabilirsiniz.

Metin2 yükle oyna

18- Bu kısa tanıtım rehberinin sonuna geldik. Şimdi maceralara tek başınıza atılabilir durumda olmalısınız. Daha keşfedilecek çok şey var, şuan için sadece yüzeysel şeyleri gördük.Oyunla ilgili daha fazla faydalı bilgiyi ve geniş kılavuzları oyunun resmi forumunda bulabilirsiniz ve sorularınızı sorup diger oyuncularla etkileşime girebilirsiniz http://board.tr.metin2.gameforge.com/.

METIN2 OYNAMADAN BİLMENİZ GEREKEN TEHLİKELER VE RİSKLER

Metin2 oyunun adı şimdiye kadar birçok ölümlü vakayla birlikte anıldı. Ancak bu vakaların hiçbirinde Metin2 oyunuyla doğrudan bağlantı kurulacak bir delil bulunmuyor. Çocuklarda bağımlılık ve şiddete yol açtığı gerekçesiyle tepki alan, geçen yıl Antalya Valiliği’nce 15 yaşından küçüklere yasaklanan Metin2, 2009 yılında ise Erzurum’da 13 yaşındaki Musa Kang, oyundaki karakterini arkadaşına satmadığı iddiasıyla öldürülmüştü. Peş peşe ölümlerin gerçekleşmesinin ardından birçok bölgede yasaklanan oyun bu kez 13 yaşındaki Hakan’ın evinde ölü bulunması nedeniyle yeniden gündeme geldi. Olayla ilgili soruşturma devam ederken küçük çocuğu oyun içerisindeki diğer karakter sahiplerinden aldığı talimatla intihar girişiminde bulunabileceği ihtimalinin üzerinde duruluyor.

İstanbul Esenyurt’ta bilgisayarının başında ölü bulunan ve son olarak şiddet içeren Metin2 adlı oyunu oynadığı öğrenilen 13 yaşındaki Hakan Ekinci’nin intihar ettiği belirlendi. Ailesi ısrarla “cinayet” olduğunu iddia etse de soruşturmada elde edilen ilk bulgular, sabıkalı oyun Metin2’yi gösterdi. Adli Tıp Kurumu’nın ilk raporuna göre, Hakan’ın ön otopsi raporundaki ilk bulgulara göre ölümü intihar. Yapılan detaylı incelemede, çocuğun vücudunda herhangi bir darp ve cebir izine rastlanılmadı. İntihar nedeni ise boynuna doladığı elastik bandajın sıkılması sonucu nefessiz kalması. Ailesinin sargı bezi olarak belirttiği bezin, yaralamalarda kullanılan elastik bandaj olduğu da belirlendi.

Polis çocuğun intiharını tüm detaylarıyla araştırırken, olaydan sonra el konulan bilgisayarındaki incelemeler de sürüyor. Polisin Hakan’ın arkadaşlarının da ifadesine başvuracağı belirtildi. Yakınlarının “Temizlenmiş” dediği Hakan’ın bilgisayarından elde edilecek bilgilerle üçüncü kişilere ya da bir çeteye ulaşılabileceği de ifade ediliyor. Polis, Hakan’ı intihara bir çetenin sürüklemiş olabileceğini değerlendiriyor.

Yorumlar