Çocuğum hangi okula gidecek, yeni kayıt, kayıt yenileme?

Çocuğum hangi okulda, yeni kayıt, kayıt yenileme işlemleri nereden ve nasıl yapılabilir?

Google Haberlere Abone ol
Çocuğum hangi okula gidecek, yeni kayıt?

Çocuğum hangi okula gidecek, yeni kayıt, kayıt yenileme işlemleri nereden ve nasıl yapılabilir soruları bu aralar veliler tarafından heyecanla ve merakla soruluyor. 

Çocuğu okul çağına yeni gelen veliler, çocuklarının hangi okula kayıt edildiğini merak ediyor.

Bilindiği üzere "adrese dayalı kayıt sistemi" aracılığıyla artık bütün çocuklar bulundukları mahalle ve köylerde otomatik olarak okullara kayıt ediliyor. 

Okul çağına gelen çocuklar bulundukları bölgede en yakın okula kayıt ediliyor. Bu nedenle okul çağına gelen çocukların kaydı için okullara giderek yeniden kayıt açma zorunluluğu yoktur. 

Çocukların hangi okula kayıt edildiğini öğrenmenin yolu da çok basit. Bunun için sadece e-Devlet Kapısı'na giriş yapmanız yetiyor. 

Çocuğum hangi okula gidecek, yeni kayıt, kayıt yenileme?

 

Aşağıda vereceğim linke tıklayarak e-Devlet Kapısı üzerinden çocuğunuzun hangi okula kayıt edildiğini görebilirsiniz.

e-Devlet Kapısı altında Milli Eğitim Bakanlığı'na ait "yeni kayıt" uygulaması aradığınız sorunun cevabını veriyor.

Bu hizmet öğrenci velileri tarafından, yeni başlayacak eğitim ve öğretim yılı itibarıyla yaşı gereği okul öncesi, ilkokul 1. ve ortaokul 5. sınıfa kayıt olacak çocuklarının MERNİS-Ulusal Adres Veritabanında kayıtlı güncel ikametgah adreslerine göre kayıtlarını yaptırabileceği, kayıt bölgelerinde yer alan resmi okulların sorgulanmasında kullanılacaktır.

İlgili mevzuat hükümleri gereği e-Kayıt işlemleri e-Okul Yönetim Bilgi Sistemi üzerinden merkezi olarak Temmuz ayının birinci haftası itibarıyla bir defaya mahsus yapıldığından, e-Kayıt işlemleri kapsamında Temmuz ayının ilk iş günü itibarıyla öğrencilerin ikametgah adreslerinin MERNİS-Ulusal Adres Veritabanı üzerinde doğru, eksiksiz ve güncel bir şekilde kayıtlı olması gerekmektedir.

Çocuğum hangi okulda sorusunun cevabı için şu linki kullanabilirsiniz: 

https://www.turkiye.gov.tr/milli-egitim-ilkogretim-okullari-adrese-gore-kayit-okulu-sorgulama-e-kayit?kayit=Sonuc&index=0 


 

Yorumlar