Çocuğum hangi okula düştü?

Okulların açılmasına kısa bir süre kala çocuklarını kayıt yaptırmak isteyen veliler, "çocuğum hangi okula düştü?" diye soruyor.

Google Haberlere Abone ol
Çocuğum hangi okula düştü?

Okul kayıt sistemleri artık otomatik yapıldığı için, çocuğu okula yeni başlayan veya beşinci sınıfa giden veliler, çocuklarının hangi okula kayıt olduğunu merakla soruyor. Milli Eğitim Bakanlığı'nın e-Kayıt Sistemi aracılığıyla öğrencilerin kayıtları, ev adreslerine göre yapılıyor. Eve en yakın okul hangisi ise öğrencinin kaydı da otomatik olarak oraya yapılıyor. Ancak bazı öğrencilerin evlerinin yakınında birden fazla okul olduğu için karmaşa yaşanabiliyor. Bu nedenle bazı veliler çocuğum hangi okula düştü, sorusunu soruyor. 

E okul kayıt sorgulama ekranı, çocuğum hangi okula gidecek sorusunu soran vatandaşlar tarafından yoğun ilgi görüyor. 2020-2021 eğitim öğretim yılı takvimi geçtiğimiz günlerde açıklandı. Milli Eğitim Bakanlığı'nın 81 ile gönderdiği genelgeye göre, okullar kapılarını 31 Ağustos'ta açacak. İşte e okul kayıt sorgulama ile ilgili bilgiler…

ÇOCUĞUM HANGİ OKULA GİDECEK?

Yeni eğitim-öğretim yılında bütün resmi okullarda eğitim görecek olan okul öncesi, 1'inci ve 5'inci sınıf öğrencilerin kayıtları ikametgah bilgileri esas alınarak e-Okul sistemi üzerinden yapılacak.

Veliler, MEB’in //e-okul.meb.gov.tr internet adresinde çocuklarının T.C. kimlik numaralarını yazarak, yerleştirildiği okulu sorgulayabilecekler.

Çocuğunuzun hangi okula kayıtlı olduğunu, aşağıdaki linke tıkladıktan sonra TC Kimlik Numarasını ve doğum tarihini girerek görüntüleyebilirsiniz. İlkokula başlama yaşı hakkında detayları merak eden vatandaşlar, "2020-2021 Öğretim Yılı Okul Öncesi - İlkokul - Ortaokul e-Kayıt Sonuçları" ekranını kullanabilecek.

OKUL KAYITLARI NE ZAMAN BAŞLIYOR?

Okul kayıtlarının başlayacağı ile ilgili henüz bir açıklama yapılmadı. Güncel açıklamalar haberimiz içerisine eklenecektir.

ÇOCUĞUM HANGİ OKULA DÜŞTÜ? TIKLA ÖĞREN

Yorumlar