Çocuğu kaçıran kadın son dakika organ mafyası haberleri gerçek mi, doğru mu?

Çocuğu kaçıran kadın son dakika organ mafyası haberleri gerçek mi, doğru mu, Diyarbakır, Şanlıurfa, Kırıkkale ve Van illerinde çocuk kaçırma ihbarları yapıldı. Peki, iddialar doğru mu?

Google Haberlere Abone ol
Çocuğu kaçıran kadın son dakika organ mafyası habe

Çocuğu kaçıran kadın, çocuk kaçırma haberleri, çocuğu kaçıran kadın son dakika organ mafyası gerçek mi, doğru mu, Diyarbakır, Şanlıurfa, Kırıkkale ve Van illerinde çocuk kaçırma ihbarları yapıldı. Peki, iddialar doğru mu?

Son günlerde kamuoyunda infiale neden olabilecek bir korku pompalama dezenformasyonu aldı başını gidiyor. Ülke genelinde vatandaşları tedirgin etmek, korku salarak vatandaşları huzursuz etmek için yayılan haberlere bir de çocuk kaçırma haberleri eklendi. 

Türkiye neredeyse bütün şehirlerinde aynı anda yayılan çocuk kaçırma haberleri hassas anne ve babaların uykularını kaçırmış durumda. 

Korkuyu yayanların kim veya kimler olduğu bilinmiyor; ancak belli bir odaktan bilinçli şekilde yayıldığı, yabancı düşmanlığını yaymak için vatandaşları dolduruşa getirmeye çalıştıkları kesin bir gerçek olarak ortada duruyor.

İlk olarak Şanlıurfa'da ortaya atılan çocuk kaçıran kadın iddiaları daha sonra Diyarbakır, Van ve Kırıkkale'de de ortaya çıktı. 

Çocuk kaçırdığı ileri sürülen bir kadından söz ediliyor. Emniyet Müdürlüklerine yapılan ihbarlar vatandaşlarda paniğe neden oldu. 

Peki, haberlerin aslı astarı var mı, neden bu tür haberler yaygınlaşıyor?

Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde son günlerde sosyal medyadaki paylaşımlarla ortaya atılan ‘çocuk kaçırma’ söylentileri güvenlik güçlerince gerçekleştirilen çalışmalar sonucu asılsız olduğu belirlendi.

IĞDIR EMNİYETİ'NDEN AÇIKLAMA

Iğdır Emniyet Müdürlüğü, Iğdır'da sosyal medyada paylaşılan 'çocuk kaçırma' iddialarının asılsız olduğunu açıkladı.Iğdır’da Emniyet Müdürlüğü sosyal medyada yer alan ‘çocuk kaçırma’ iddialarının asılsız olduğunu belirterek vatandaşları provokatif paylaşımlara karşı uyardı.

Türkiye’deki birçok ilde ‘çocuk kaçırma’ ile ilgili paylaşımlar yapıldı. Iğdır’da da bazı hesaplar tarafından aynı paylaşımlar yapılarak kamuoyunu yanıltmaya yönelik girişimler oldu. Çocuk kaçırma iddiaların dolaşmasıyla birlikte Iğdır Emniyet Müdürlüğünden açıklama geldi. Emniyetten yapılan açıklamada,

“Sosyal mecralarda ilimizde ‘çocuk kaçırma’ iddiaları içeren bir takım paylaşımlar yapılmaktadır. Söz konusu iddiaların yer aldığı manipülatif paylaşımlar daha önce de başka illerimizde de aynı görüntüler kullanılmak suretiyle yapılmış olup, paylaşım yapan şahıslara adli işlem başlatılmıştır. İlimizde de bu tür provokatif paylaşım yapan şahıslarla ilgili gerekli işlemler yapılacak olup; bu tür asılsız paylaşımlara itibar etmeyin” denildi.

İDDİALAR DİLDEN DİLE İLDEN İLE YAYILIYOR

Hafta sonundan bu yana bazı sosyal medya hesaplarında kimliği belirsiz bir kişinin fotoğrafı paylaşılarak Diyarbakır'da çocuk kaçırdığı yönünde paylaşımlar yapıldı.

Söz konusu paylaşımlarla ilgili Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü'nden alınan bilgilere göre, kentte çocuk kaçırılması olayının yaşanmadığı, söz konusu iddiaların ise asılsız ve kamuoyunu yanıltmaya yönelik girişimler olduğu öğrenildi. Van'da da sosyal medyada yer alan 'çocuk kaçırma' paylaşımlarının asılsız olduğu ifade edildi.

VAN EMNİYETİNDEN AÇIKLAMA

Van Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, şöyle denildi:

"Son zamanlarda sosyal medyada Van, Diyarbakır, Şanlıurfa ve Kırıkkale gibi farklı illerde çocuk kaçırma haberlerine/paylaşımlarına yönelik iddialar gerçeği yansıtmıyor. Bununla ilgili müdürlüğümüze ve adı geçen illerimizdeki emniyet müdürlüklerimize yapılan herhangi bir şikayet ya da mağduriyet başvurusu bulunmamaktadır. Provokasyon amacı güdülerek, ilimizin güvenliğini ve huzurunu hedef alan ve olumsuz algı oluşturmaya yönelik sosyal medya üzerinden yapılan bu tür art niyetli 'çocuk kaçırma' paylaşımları gerçeği yansıtmamaktadır."

Van Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, son zamanlarda sosyal medyada Van, Diyarbakır, Şanlıurfa ve Kırıkkale gibi farklı illerde çocuk kaçırma haberlerine/paylaşımlarına yönelik iddiaların gerçeği yansıtmadığı belirtildi.

Açıklamada, “Bununla ilgili müdürlüğümüze ve adı geçen illerimizdeki emniyet müdürlüklerimize yapılan herhangi bir şikayet ya da mağduriyet başvurusu bulunmamaktadır. Provokasyon amacı güdülerek, ilimizin güvenliğini ve huzurunu hedef alan ve olumsuz algı oluşturmaya yönelik sosyal medya üzerinden yapılan bu tür art niyetli ‘çocuk kaçırma’ paylaşımları gerçeği yansıtmamaktadır” denildi.

DİYARBAKIR'DA ASILSIZ İHBARLAR

Diyarbakır’da, sosyal medya hesaplarından yapılan, 'çocuk kaçıran organ mafyası lideri' olduğu iddia edilen kimliği belirsiz kadın ile ilgili paylaşımlar asılsız çıktı.

Kentte, son günlerde özellikle sosyal medya hesaplarından yapılan ve fotoğrafı kullanılarak 'çocuk kaçıran organ mafyası lideri' olduğu belirtilen kimliği belirsiz kadınla ilgili paylaşımların asılsız çıktığı ortaya çıktı. İl Emniyet Müdürlüğü'nden alınan bilgilere göre, kentte çocuk kaçırılması olayının olmadığı, iddiaların asılsız ve kamuoyunu yanıltmaya yönelik olduğu ifade edildi.

HATAY'DA YAYILAN ASILSIZ HABERLER

Hatay Valiliği'nden yapılan açıklama: Son günlerde bazı sosyal medya hesaplarında yayılan, İlimiz sınırları içerisinde çarşaflı kişiler tarafından çocuklarımızın kaçırıldığına dair paylaşımlara istinaden Valiliğimizce tahkikat başlatılmış olup fakat yapılan paylaşımların gerçeği yansıtmadığı, ilgili kolluk birimlerimize bu yönde herhangi bir ihbar gelmediği tespit edilmiştir.

Ayrıca benzer paylaşımların farklı illerde de yapıldığı gözlenmiş olup bu tip paylaşımları yapan kişi ya da kişilerin tespitine yönelik çalışmalara devam edilmektedir.

Bizlerin en değerli varlığı çocuklarımızın ve vatandaşlarımızın huzuru, güvenliği için ilgili birimlerimiz zaman mefhumu gözetmeksizin gayretle görevlerini ifa etmektedirler.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

GAZİANTEP'TE YÜREK BURKAN GÖRÜNTÜLER

Öte yandan çocuk kaçıran kadın veya çocukları kaçırdığı ileri sürülen "dedikodulardan ibaret" kadına benzetildiği için Gaziantep'te Suriyeli engelli bir kadın darp edildi.

Engelli olduğu öğrenilen kadının bir grup genç tarafından darp edildiği anları gösteren görüntüler sosyal medyada infiale neden oldu.

Görüntüleri görenler Gaziantep Valiliğinden duruma el koymasını istedi. 


FOTOĞRAFTAKİ KİŞİ KİM, OLAYIN ASLI NEDİR?

Sosyal medya platformlarında günlerdir uzun saçlı ve darp edilmiş bir adamın resmi ve yanında da başı kapalı bir kadının resmi yan yana gösterilerek, "İşte yakalanan sapık" şeklinde paylaşımlar yapılıyor. 

Çocuk kaçırma haberleri, çocuğu kaçıran kadın son dakika organ mafyası gerçek mi, doğru mu?

 

Peki, gerçekten de öyle mi? Hayır, söylenenlerin tamamı asılsız iddialardan oluşuyor. 

Resimlerdeki şahıs, 2019 yılında Gaziantep'te yaşanan bir olay sonrasında vatandaşlar tarafından darp edilerek sonrasında polise teslim edilen bir şahıstır.

Çocuk kaçırma haberleri, çocuğu kaçıran kadın son dakika organ mafyası gerçek mi, doğru mu?
Çocuk kaçırma haberleri, çocuğu kaçıran kadın son dakika organ mafyası gerçek mi, doğru mu?

 

2019 yılında basına yansıyan haberlere göre söz konusu şahıs kadın kılığında değil erkek kılığında sokakta yürürken bir çocuğu tacizle suçlanarak çevredekiler tarafından darp edildi. Ancak söz konusu şahıs iddiaları reddettiği gibi çıkarıldığı savcılık tarafından da serbest bırakıldı.


 

Yorumlar

Adem Bencehaber yalan