Çinliler Türkiye ve Japonya'nın yardımından memnun

Vuhan'da bulunan Türk vatandaşlarının alınması için bölgeye A-400M askeri kargo uçağını gönderen Türkiye, ayrıca tıbbi yardım malzemesi gönderdi. Çinliler Türkiye'nin tıbbi yardım malzemesini sevinçle karşıladı.

Google Haberlere Abone ol
Çinliler Türkiye ve Japonya'nın yardımından memnun

Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkan ve şuana kadar 300'e yakın can alan koronavirüsü nedeniyle diğer ülkeler vatandaşlarını tahliye etmeye başladı.

Hızla yayılan koronavirüs yüzlerce can almaya devam ederken 11 bin vaka olduğu belirtildi.

Türkiye de Vuhan'da yaşayan Türk vatandaşlarını özel uçakla tahliye etmek için çalışmalara başladı. Çin'e giden Türk Hava Kuvvetleri'ne ait A-400M tipi kargo uçağı yardım malzemelerini de götürdü. Götürülen malzemeler arasında binlerce maske ve 1000 biyolojik tehlike tulumu yüzbine yakın medikal koruyucu gözlük Çinli yetkililere teslim edildi.

"TÜRKİYE VE JAPONYA'DAN BAŞKA YARDIM EDEN OLMADI"

Çin'de yaşayan ve gelen uçakta olan Neslihan Çimen Xu, Çinlilerin Türkiye'ye minnet duymasını şu sözlerle aktardı; "Türkiye ve Japonya'dan başka Çin'e yardım eden olmadı. Maske ve diğer teçhizat dahil olmak üzere. Çin'de bu çok güzel karşılandı, haber oldu. Çok duygulandılar. Kimse göndermedi. Dün İngilizler alındı götürüldü. Onların hiçbiri hiçbir şey getirmedi. Türkiye şu an tıbbi yardımla geliyor, bu çok güzel karşılandı. Gerçekten bizim için gurur verici.

ÜLKEMLE GURUR DUYUYORUM

Çok güzel bir iş yaptı, çok gurur duydum ülkemle. Bizi buraya getirirken de öyle yaptı. Elçilikten Deniz Hanım'a, Erdal Bey'e çok teşekkür ediyorum, bize çok destek verdiler. Psikolojik olarak de destek oldular. Çok teşekkür ediyorum."

Yorumlar

anıl dünyayanın işçiliğini çine yaptırırlar çin olmasa hayatları dahada pahalı olur yardım eden ülke sayısına bak bu mudur vefa.