Çin'de ateş düşürücü ve öksürük ilaçlarının satışı yasaklandı

Çin yönetimi ateş düşürücü ve öksürük kesici ilaçların satışını bütün eczanelerde yasakladı. Hükümet, bu ilaçları almadan önce hastaların hastanelere gelmesini istiyor.

Google Haberlere Abone ol
Çin'de ateş düşürücü ilaç satışı yasaklandı

Büyük bir hızla yayılan Koronavirüs'e karşı mücadele yöntemlerini her geçen gün geliştiren Çin hükümeti, bu kapsamda yeni önlemler aldı. Buna göre biçrok kentte ateş düşürücü ve öksürük ilaçlarının eczanelerde satışına yasak getirildi. Bu tür ilaçları almak isteyenler direkt hastaneden almak zorunda. Çünkü, bu belirtileri taşıyanlar potansiyel birer Koronavirüs taşıyıcısı oluyor. Öte yandan, Çin Komünist yönetimi, salgını önlemede pasif kaldığı gerekçesiyle bazı kentlerde üst düzey görevden almalar yaptı.

Çin'in doğusunda yer alan Nanjing şehrinde eczanelerin ateş düşürücü ve öksürük ilaçlarını satması yasaklandı.Yapılan açıklamaya göre, doğu Hangzhou şehrinde de benzer bir politika izleniyor. İnsanların eczanelerden ilaç almak yerine direkt hastanelere başvurmasının gerektiği için böyle bir düzenlemeye gidildiği ifade ediliyor.

Bu arada Pekin'de eczanelerden ateş ve öksürük ilacı alan tüm müşterileri kaydetmeleri isteniyor. Çin devlet ajansı Şinhua'ya göre, eczanelerin hastaların adlarını, adreslerini, kimlik kartı numaralarını ve iletişim bilgilerini ve görülen semptomları kaydetmeleri gerekiyor. Pekin hükümeti önlenemeyen salgın nedeniyle üst düzey yetkilileri görevden aldı. Bu isimler arasında Hubei eyaleti komünist parti şefi Ma Guoqiang da var.

Yorumlar