Cihan Kolivar kimdir, nerelidir, ne dedi, neden gözaltına alındı?

Cihan Kolivar katıldığı bir haber programında sarfettiği sözler nedeniyle sert tepki çekti. Kolivar, Türk toplumu için aptal diyerek, AK Parti'nin 20 yıldır iktidarda olmasını da buna bağladı. Haddini aşan kolivar bugün gözaltına alındı. Peki, kimdir bu Cihan Kolivar?

Google Haberlere Abone ol
Seçmene "aptal" diyen Cihan Kolivar gözaltında

Cihan Kolivar kimdir, nerelidir, uzmanlık alanı nedir, ne işle meşguldür? Kolivar, katıldığı bir haber programında ekmek fiyatıyla ilgili görüşlerini anlatması beklenirken, Türk toplumunu 20 yıldır AK Parti'yi seçtiği için "aptal olmakla" suçladı. Kolivar'ın haddini aşan sözleri Twitter başta olmak üzere sosyal medyada tepki topladı. Tepkilerin büyümesi üzerine hakkında soruşturma başlatılan Kolivar bugün gözaltına alındı. 

CİHAN KOLİVAR GÖZALTINA ALINDI

Bir televizyon programında söylediği sözler nedeniyle Ekmek Üreticileri Sendikası Başkanı Cihan Kolivar hakkında "Türk milletini alenen aşağılamak" suçundan resen soruşturma başlatıldı. Kolivar, şüpheli sıfatıyla gözaltına alındı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Ekmek Üreticileri Sendikası Başkanı Cihan Kolivar hakkında "Türk milletini, Türkiye Cumhuriyeti Devletini ve Türkiye Cumhuriyeti Devletini alenen aşağılamak" suçundan resen soruşturma başlattı.

Kolivar, dün akşam katıldığı bir televizyon programında "Ekmek aptal toplumların temel gıda maddesidir" ifadelerini kullanmıştı.

Soruşturma kapsamında Cihan Kolivar, şüpheli sıfatıyla gözaltına alındı. Kolivar'ın emniyetteki işlemleri devam ediyor.

AK PARTİ SÖZCÜSÜ ÇELİK'TEN TEPKİ

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Ekmek Üreticileri Sendikası Başkanı Cihan Kolivar’ın sözleri nefret söylemidir. Milletimizi ve ekmeği aşağılayan açıklamaları hadsizliktir. Bu şahsın milletimizi ve ekmeği aşağılamanın yanı sıra husumet siyasetinin elamanı olduğunu belli eden açıklamaları ise başlı başına nefret siyasetidir" ifadelerini kullanmıştı.

İşte Kolivar hakkında merak bilgilerin bazıları: 

Cihan Kolivar Ekmek Sanayii İşverenleri Sendikası Genel Sekreteridir.

CİHAN KOLİVAR KİMDİR?

Ekmek fiyatlarının düşük olduğunu düşüncesini savunan Kolivar daha önce yaptığı bir açıklamada, "Bana kalsa ekmeği 5 liraya yediririm israf olmasın diye. Siz hiç çöpte sucuk, pastırma, kavurma gördünüz mü? Göremezsiniz, çünkü pahalı” demiş dikkatleri üzerine çekmişti. 

Kolivar ayrıca Türkiye'de "ruhsatsız ekmek üretimi" sorunu bulunduğunu belirterek bazı tespitlerini dile getirmişti. 

Aslen Rizeli olan Kolivar 56 yaşındadır.

1966 yılında Rize'nin Çayeli ilçesinden dünyaya geldi.

Ekmeğin pahalı olması halinde israfın azalacağını savunan Kolivar bu düşüncesini şu ifadelerle desteklemişti:  "Siz hiç çöpte sucuk, pastırma, kavurma gördünüz mü? Göremezsiniz, çünkü pahalı...”

HADDİNİ AŞAN AÇIKLAMALARDA BULUNDU

Cihan Kolivar, en son Habertürk'te katıldığı bir programda, "Ekmek aptal toplumların gıda maddesidir.Bizim toplum ekmek ile doyduğu için böyle 20 sene başında yöneticiler duruyor” ifadelerini kullanarak tepkileri üzerine çekti. 

EKMEĞE ZAM TEHDİDİNDE BULUNDU

Ekmek Üreticileri İşverenleri Sendikası Başkanı Cihan Kolivar İstanbul'da 5 TL'ye satılan ekmek için yeni zam açıklaması yaptı: "Elektrik ve doğalgazı ev tipi vermezlerse zam yapacağız" 

CHP'Lİ ÇIKTI

Cihan Kolivar'ın sosyal medya hesapları incelendiğinde CHP'li olduğu ortaya çıktı. Kolivar'ın CHP'li yöneticilerin paylaşımlarına destek verdiği birçoğunu paylaştığı görülürken, Tele 1 kanalının da müdavimlerinden olduğu öğrenildi.

TEPKİ ÇEKTİ

Kolivar'ın haddini aşan açıklamaları sosyal medyada tepki çekti. 

İşte o tepkilerden bazıları: 

Cihan Kolivar kimdir, nerelidir, ne dedi, neden tepki çekti?
Cihan Kolivar'a tepkiler

 

Yorumlar