Candan Balkanlı

Candan Balkanlı

Christmas kutlayan Hıristiyanlar ve Müslümanlar

Hıristiyanlar 25 Aralıkta İsa’nın doğumunu kutlamaya başlarlar ve kutlama 1 Ocağa kadar devam eder. Hıristiyanların kutsal kitabı incildir. Hıristiyanlar, Hz. İsa’nın tanrının...

Hıristiyanlar 25 Aralıkta İsa’nın doğumunu kutlamaya başlarlar ve kutlama 1 Ocağa kadar devam eder. Hıristiyanların kutsal kitabı incildir. Hıristiyanlar, Hz. İsa’nın tanrının oğlu olduğuna ve geleceği müjdelenen Mesih olduğuna inanırlar. İnançlarına göre İsa hem insan, hem tanrı, hem de kutsal ruhtur.

Kendi inançlarına göre bugünü kutlamaları normal fakat kutlama biçimleri anormaldir. Neden mi? Çünkü, kutlama biçimleri inandıkları dine ters düşmektedir.

İncilde geçen ayetler

"Şarapla sarhoş olmayın, bu sizi sefahate götürür." (Efesliler 5/18)

 "Zina etme denildiğini duydunuz. Ama ben size diyorum ki, bir kadına şehvetle bakan her adam, zaten yüreğinde o kadınla zina etmiştir. Eğer sağ gözün seni günaha sokarsa, onu çıkar, at. Çünkü vücudunun bir üyesinin yok olması, tüm vücudunun cehenneme atılmasından iyidir. Eğer sağ elin seni günaha sokarsa, onu kes, at. Çünkü vücudunun bir üyesinin yok olması, tüm vücudunun cehenneme gitmesinden iyidir." (Matta 5/27)

“Kadın başını açarsa saçını kestirsin. Ama kadının saçını kestirmesi, ya da traş etmesi ayıpsa, başını örtsün.” (Korintliler 11/6)

“Çünkü erkek kadından değil, kadın erkekten yaratıldı. Erkek kadın için değil, kadın erkek için yaratıldı. Bu nedenle ve melekler uğruna kadının başı üzerinde yetkisi olmalıdır. Siz kendiniz karar verin. Kadının açık başla Tanrı'ya dua etmesi uygun mu?” (Korintliler 11/8,10,13)

Bunlar onların kitaplarında geçen ayetler ve inandıklarına tezatça dini bayramlarını kutlamaları takdire şayan.

Gelelim Müslümanlara

Müslüman kardeşlerim, siz neyi kutluyorsunuz? Hz. İsa’nın doğumunu mu? Kutlamak istiyorsanız elbette kutlayabilirsiniz o da bizim bir peygamberimiz fakat Hz. Muhammed efendimizin doğumunu nasıl kutluyorsak o şekilde kutlayın. Kuran, tespih, dua ve namaz ile. Bunları yapmak nefsinize ağır geliyorsa, hiç kutlamayın lütfen.

‘Yok, biz Hz. İsa’nın değil, yeni yılın gelişini kutluyoruz’ mu diyorsunuz? Eee 1 Muharrem geçeli çok oldu be kardeşim. Miladi takvime göre 21 Eylül’deydi kutladık bitti.

‘Biz miladi takvim kullanıyoruz ve bu takvime göre yeni yılı kutlamak istiyoruz’ derseniz, işte bu küfre sebep olur. Yine de kutlayacaksanız, kutlayın. Sizin tercihiniz, beni ilgilendirmez ama en azından kutlarken biraz farklılığınız olsun. Bu yeni yılınızda çamınız, alkolünüz, noel babanız ve hediyeniz eksik kalsın.

2017’den beklentim

-Hicri takvime geçilsin.

-Perşembe ve Cuma günleri hafta sonu olsun.

Diğer Yazıları

Yorumlar