CHP'yi karıştıracak yeni iddialar

CHP'li Barış Yarkadaş, İBB Başkanı İmamoğlu'nun adaylık için özel bir lobi ekibi kurduğunu ileri sürdü.

Google Haberlere Abone ol
CHP'yi karıştıracak yeni iddialar

CHP'li gazeteci Barış Yarkadaş, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na karşı İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun çalışmalar başlattığını ileri sürdü. Yarkadaş'ın iddiasına göre İmamoğlu, 3 kişilik bir kulis yoklama ekibi kurduğu.

CHP'li eski Milletvekili Barış Yarkadaş, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun cumhurbaşkanlığı adaylığı için üç kişilik bir ekip kurduğunu öne sürdü. Ekibin yoğun bir şekilde çalıştığını söyleyen Yarkadaş, "İmamoğlu, Meral Akşener'in kendisini desteklediğini düşünüyor." dedi. Son dönemde CHP'li belediyelerdeki usulsüz ihaleler ile ilgili dikkar çeken açıklamalarda bulunan CHP'li eski Milletvekili Barış Yarkadaş, TV100'de gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

Yarkadaş, İBB Başkanı İmamoğlu'nun üç kişilik bir ekibi olduğunu ve bu ekibin adaylık için yoğun bir şekilde çalışmalarını sürdürdüğünü öne sürdü.

"AKŞENER'İN DESTEKLEDİĞİNİ DÜŞÜNÜYOR"

"Ekrem İmamoğlu, Macron modeli üzerinde çalışıp 'acaba ben de Macron gibi çıkış yapıp cumhurbaşkanı adayı olabilir miyim?' arayışını sürdürüyor." diyen Yarkadaş, "Bununla ilgili de 3 kişilik bir ekibi var ve bu ekip de çalışmalarına devam ediyor. Çünkü İmamoğlu, Meral Akşener'in kendisini desteklediğini düşünüyor ki Akşener geçen hafta geldi İmamoğlu ile görüştü ve Akşener bando ile karşılandı ki o görüntüler kamuoyuna yansıdı." ifadelerini kullandı.

CHP'li eski Milletvekili Barış Yarkadaş, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun cumhurbaşkanlığı adaylığı için üç kişilik bir ekip kurduğunu öne sürdü. Ekibin yoğun bir şekilde çalıştığını söyleyen Yarkadaş, 'İmamoğlu, Meral Akşener'in kendisini desteklediğini düşünüyor.' dedi.

İmamoğlu'nun metrobüs kazasının olduğu gün Ahmet Davutoğlu ile yemek yediğini anımsatan Yarkadaş, "Belli ki bir mekik diplomasisi o anlamda sürüyor. Bu bağlamda İYİ Parti'nin bugün itibarıyla Mansur Yavaş'ı çatı aday olarak çıkarmak istediği net. Ortak aday demiyorum bakın çatı aday, ismi bu. Ortak aday dediğinizde 6'lı masanın ortak adayı olacak. Fakat Kemal Bey aday olmakta kararlı." diye konuştu.

"MERAL HANIM İLGİNÇ ADIMLAR ATIYOR"

Yarkadaş, sözlerini şöyle sürdürdü: "Şöyle ilginç bir yere götürüyor İYİ Parti tartışmayı; Mansur Yavaş'ı Kemal Bey'in adaylığını deklare etmesine rağmen karşısına çıkarmaya hazırlıyorlar görüntüde de olsa. Çünkü Meral Hanım son dönemlerde çok ilginç adımlar atıyor. Mesela bugün gitti CHP'nin ihraç isteği ile disipline sevk ettiği Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan ile görüştü."

OTEL ARAZİSİ PARTİ İÇİNDE KRİZ ÇIKARDI

Öte yandan CHP içinde İstanbul'da rant krizi yaşanıyor. Geçtiğimiz günlerde CHP'li eski Milletvekili Barış Yarkadaş, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun da 7 milyar TL'lik değer biçilen Swiss Otel'in arsasını satmak istediğimi ve buna itiraz eden iki CHP'li meclis üyesini ihraç etmeyi planladığını iddia etmişti.

Katıldığı canlı yayında konuya ilişkin konuşan Yarkadaş, "Dün CHP'li belediye meclis üyeleri Abant'ta bu meseleleri tartıştılar. Ekrem Bey önümüzdeki günlerde iki meclis üyesinin disipline verilmesi ve ihraç edilmesini istiyor, bunlar Mehmet Ali Tüysüz ve Özgür Öz. İmamoğlu 'Bu iki arkadaşın dosyası neden hala açılmadı bu benim onur meselemdir' diyor. Yaklaşık 7-8 beni meclis üyesi aradı 'İBB, Beşiktaş Vişnezade Mahallesi'nde 63 bin metrekare üzerine kurulu olan Swiss Otel'in mülkiyetini satmak istiyor' dediler." ifadelerini kullanmıştı.

Yarkadaş otele 7 milyar TL'lik bir değer biçildiğini belirterek, "Ekrem Bey mahkemenin satışını durdurduğu Swiss Otel'in arsasını satmak istiyor ve buraya ortalama 7 milyar TL'lik bir değer biçiliyor. Ekrem Bey bu dosyayı meclise getirdiğinde meclis bunu komisyona havale ediyor ve partiler burası satılabilir diye uzlaşıyorlar. Bugün bu satışa itiraz eden iki kişi uzun bir açıklama yaptı 'Swiss Otel'in satışını AK Parti döneminde de doğru bulmadık, başkan değişti diye düşüncelerimizden vazgeçecek halimiz yok, İmamoğlu'nun bu tavrımızdan dolayı ihraç edilmemizi kabullenemiyoruz' dediler" şeklinde konuşmuştu. Yarkadaş, bu akşam saatlerinde katıldığı programda, iddiaların CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun kulağına gittiği ve İmamoğlu'nu uyaracağını öne sürdü.

'OTELİN SATIŞINDAN VAZGEÇİN'

Yarkadaş konuya ilişkin ,"CHP'nin 2 meclis üyesi İstanbul 4. İdari Mahkemesine dilekçe ile satışın iptali için dava açtılar. Ekrem Bey de bu iki ismin ısrarla ihraç edilmesini istiyor. Meclis üyeleri de diyor ki; 'biz burada Kadir Topbaş satarken itiraz ettik koşullar aynı biz şimdi neye dayanarak evet diyeceğiz' Sayın Kılıçdaroğlu'nun da bu otelin satışına karşı olduğunu ve bununla ilgili, İmamoğlu'na bir uyarıda bulunacağını öğrendim. Otelin satışından vazgeçin diye. Bir antidemokratik bir tutum içerisine giriyor İmamoğlu.İki, Meclis üyeleri de geçen gün İmamoğlu'nun kendilerini ihraç ettirmek istemesi üzerine CHP'lilerin Meclis üyelerinin bulunduğu gruba uzun bir mektup yazmışlar. Farklı düşünen insanların seslerinin kısılmasına tahammül edemeyeceğiz, biz her zaman bu düşüncelerimizi savunacağız dediler." dedi.


 

Yorumlar