CHP'liler kitap hazırladı: Kılıçdaroğlu seyyidmiş!

CHP'liler Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Seyyid" olduğunu ileri sürerek bu konuda bir de kitap yazdılar.

Google Haberlere Abone ol
CHP'liler kitap hazırladı: Kılıçdaroğlu seyyidmiş!

Altılı Masa'da Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Alevi olduğu gerekçesiyle" aday olması istenmediği tartışmaları devam ederken CHP'liler bunun için acil bir çözüm buldular. Bulunan çözüme göre aslında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu peygamber soyundan gelen bir "seyyid"miş. Hatta bu konuda bir de kitap kaleme aldılar. Kitabı kaleme almak için 20 kişiden oluşan bir ekip ve bir de ofis oluşturulmuş. Yapılan çalışmalar sonucunda da "Seyyid Kemal" kitabı ortaya çıkarılmış.

Ensar Öğüt CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Seyyid soyundan geldiğini belgelere dayanarak kitap haline getirdi. Sözcü gazetesinden Saygı Öztürk bugünkü köşesinde Kemal Kılıçdaroğlu'nun soyağacını kaleme alarak Ensar Ögüt'ün kaleme aldığı Akşehir'den Tunceli'ye Seyyid Kemal kitabını yazdı.

İşte o yazı: Kemal Kılıçdaroğlu 22 Mayıs 2010 tarihinde CHP Genel Başkanı seçildikten sonra inanç ve etnik yapısı üzerinden acımasızca eleştirilmiş, bu konuda adeta kampanyalar düzenlenmişti. İktidar partisinin en yetkilileri tarafından da, Kılıçdaroğlu'nun “Soyu-sopu” sorgulanır olmuştu. Hoş, bunlar bitmiş değil. Cumhurbaşkanı adaylığı gündeme gelince yeniden ısıtılmaya başlandı.

CHP Genel Başkanı, kimsenin soyunu, inancını gündeme getirmez. “Seyyid” olduğunu da, yıllar önce umreye gittiğini de söylemez. Peygamber efendimiz Hazreti Muhammed'in torunu Hazret-i Hüseyin'in çocuklarına, onun neslinden, soyundan gelenlere Seyyid denilir. Seyyid olanların şeceresi İstanbul Müftülüğü'nde bulunan Nakibü'l – eşraf defterindedir.

CHP eski Milletvekili Ensar Öğüt, 2011 yılında Konya-Akşehir, Tunceli, Erzincan, Adıyaman, Gaziantep ve Eskişehir Sivrihisar'a birçok kez gitti. Sözlü kaynakları yerinde dinledi, yazılı kaynakları yaklaşık 20 kişilik uzman bir kadroyla araştırdı.

Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Konya Akşehir'de türbesi olan Seyyid Mahmud Hayranî'nin akrabası, Kureyşan Ocağı mensubu olduğunu ve “Seyyid” soyundan geldiğini belgelerle ortaya koydu. Öğüt, Kılıçdaroğlu'nu 2015 yılında ziyaret etti ve “Yaptığımız araştırmalarda yazılı ve sözlü kaynaklar sizin Seyyid soyundan geldiğinizi doğruladı” dediğinde, Kılıçdaroğlu'nun cevabı da  “Evet biz Kureyşan Ocağından Seyyid soyundan gelmekteyiz” oldu.

Ensar Bey “İsterseniz elinizdeki belgeleri bana verin, bunları bir kitap haline getireyim” dediğinde, “Soyumuzu sopumuzu yazmamız doğru olmaz” dedi. Ancak, Öğüt ısrarını değişik aralıklarla sürdürdü. Kılıçdaroğlu da, zoraki razı oldu.

Ensar Öğüt'e, Kureyşan Seyyidleriyle ilgili bilgilere sahip olan Prof. Dr. Alemdar Yalçın'la da görüşmesini önerdi. Bu görüşme gerçekleşti. Çalışmalar için bir ofis kiralandı. Prof. Dr. Alemdar Yalçın ve Doç. Dr. Hacı Yılmaz ile birlikte Konya -Akşehir, Tunceli, Erzincan, Gaziantep, Adıyaman, Afyon, Eskişehir- Sivrihisar'da Nasrettin Hoca'nın doğduğu Hortu köyünü, Seyyid Mahmut Zaviyesini ve Ulucami'yi ziyaret ettiler, Kureyşan Ocağına ait Osmanlıca ve Arapça belgeleri topladılar. “Akşehir'den Tunceli'ye Seyyid Kemal” kitabı da böyle ortaya çıktı.


 

Yorumlar