CHP'li gazeteci darbecileri açıkça savundu

CHP'li Sözcü Yazarı Özlem Gürses, darbeleri ve darbecileri, "Askeri vesayetler demokrasinin sübabıydı" diyerek savundu.

Geçtiğimiz günlerde Çin'e giden ihracat treninin Halkalı'da durduğunu, Çin'e gitmediğini iddia etmesiyle gündeme gelen Halk TV sunucusu ve Sözcü Gazetesi Yazarı CHP'li Özlem Gürses, katıldığı bir canlı yayın programında askeri vesayetin demokrasinin supapı olduğunu söyleyerek bir skandala daha imza attı. Gürses, 'Askeri vesayet denilen şey neymiş? Türkiye'de demokrasinin ve cumhuriyetin supapıymış yani. yargıda da öyle.' ifadelerini kullandı.

Bununla da yetinmeyen Gürses, 'Türkiye'nin en korkunç darbesi 15 Temmuz'la bu iktidar döneminde oldu. Bugün hala hakkında yazılmış olan bir rapor yok.' ifadeleriyle tüm tepkileri üzerine çekti.

ALAY KONUSU OLDU: BAHÇELİ'YE AŞI VURAN HEMŞİRE 4 KİŞİ TARAFINDAN DARP EDİLDİ İDDİASI

Özlem Gürses'in "Bahçeli'ye aşı vuran Binnaz Şırınga isimli hemşire 4 kişi tarafından sopalarla darp edildi" şeklindeki bir asparagas haberi canlı yayında ciddi ciddi okuması ise Twitter'da alay konusu oldu.

ÖZLEM GÜRSES KİMDİR?

Özlem Gürses 18 Ağustos 1970 tarihinde Ankara'da doğdu.

İlköğretim ve lise öğrenimini Ted Ankara Koleji'nde tamamladı. Ardından ODTÜ Mimarlık Fakültesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü'ne girmeye hak kazandı.

Aynı bölümde yüksek şeref öğrencisi ve bölüm birincisi olarak ODTÜ Mimarlık Bölümü’ne yatay geçiş yaptı.

ATV Haber Merkezi’nde muhabir olarak başladığı medya kariyerine Star’da Gece Hattı ve Kırmızı Koltuk’la devam etti.

1998 - 1999 yılları arasında Star TV'de hafta içi her gece ve haftasonu geceyarısı 12'den sonra 'Gece Hattı' adlı programını sundu.

Ufuk Güldemir’in kurduğu Habertürk TV’de 20. Saat, 13 Ajansı, Bildiğin Gibi Değil, Burası Haftasonu, Habertürk Gündem programlarını hazırladı ve sundu.

Skytürk’te Özlem Gürses’le Çizgi Dışı programında pek çok saygın ve ünlü ismi konuk olarak ağırladı.

TV8’de ve Habertürk TV’de Vivet Kanetti Uluç ve Ayşe Böhürler ile birlikte sunduğu 3YÜZ’ün özgün format yaratıcısı ve editörüydü.

TV8’de ayrıca gazeteci Mustafa Karaalioğlu ile beraber “Her Pazar Açıkça” tartışma programını hazırladı ve sundu.