CHP'den yürüyen barolara destek

CHP Sözcüsü Öztrak, henüz taslak haline dahi gelmeyen barolarla ilgili düzenlemeye karşı yürüme kararı alan 42 baroya destek verdi.

Google Haberlere Abone ol
CHP'den yürüyen barolara destek

Hükümetin barolarla ilgili değişiklik yapmayı planladığını ileri süren 42 baro başkanı Ankara'ya yürüme kararı almasının yankıları sürüyor. Yürüyen barolara Türkiye Barolar Birliği destek vermezken CHP'den eylemci avukatlara destek geldi.

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, baro başkanlarının 'Savunma Yürüyüşü'nü engellemesine tepki göstererek, "Vatandaşın savunma hakkına göz diken bir ülkede adalet olur mu? Adaletin olmadığı yerde mülk, huzur ve refah olur mu? Baro başkanları yürüyüş yaptılar ancak polis barikatlarıyla durduruldular. Bu demokrasi tarihinde hem de yargı tarihinde kapkara bir gündür" dedi. AKP hükümetinin ekonomi politikalarını da eleştiren Öztrak, "Vatandaşın tenceresinde aş değil dert kaynıyor" ifadesini kullandı.

Partisinin genel merkezinde bir basın toplantısı düzenleyen Öztrak, dündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. AKP hükümetinin ekonomi politikalarını eleştiren Öztrak, vatandaşın sadece Koronavirüs'le değil, 'pahalılık virüsü'yle de mücadele ettiğini söyledi.

Baro başkanlarının Ankara'ya yürüyüşlerinin engellenmesini de eleştiren Öztrak, "Barışçıl gösteri ve yürüyüş devletin lütfu değil, tüm vatandaşların hakkıdır! Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak hukuk devleti için, savunma hakkı için mücadele veren 'gerçek hukuk insanlarının' yanındayız" şeklinde konuştu.

AVUKATLAR OTURMA EYLEMİNE BAŞLADI

Ankara'ya yürüyen ve şehrin girişinde polis engeline takılan baro başkanları oturma eylemine başladılar. 6 baro başkanı polis barikatını aşmaya çalışırken polisle aralarında arbede yaşandı. Aynı saatlerde Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu ve 15 baro başkanı Anıtkabir'i ziyaret etti. 

Barolar, çoklu baro ve nisbi şeçim sisteminin önünü açacak düzenleme yapıldığını ileri sürerek 19 Haziran'da Türkiye'nin farklı bölgelerinden 'Ankara'ya Savunma Yürüyüşü'nü başlatmıştı.

Barolar, yürüyüşe izin verilmesi halinde önce Anıtkabir'i ziyaret edip, ardından yürüyüşle Meclis’e giderek temaslarda bulunacak. 

 HÜRKUŞ'UN DÜŞME ANI KAMERADA

 

Yorumlar