CHP'de isyan, vekiller kazan kaldırdı

CHP'li milletvekilleri parti yönetiminin HDP ile gizli ittifak kurması nedeniyle kazan kaldırdı. Parti yönetimine ültimatom veren partili vekiller yönetimden kendilerine cevap gelmemesine tepki gösterdi.

Google Haberlere Abone ol
CHP'de isyan, vekiller kazan kaldırdı

CHP'nin HDP ile gizli kapaklı görüşmeler ve ittifaklar yapmasına yönelik tepkiler devam ederken en sert tepki parti içinden geldi. CHP’li vekiller, parti yönetimine HDP ile yürütülen ittifaktan rahatsız olduklarını içeren bir mektup kaleme aldı. İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi ve Karabük Milletvekili Hüseyin Avni Aksoy imzalı mektupta, “Başka bir yol yokmuş gibi Kürt kökenli vatandaşlarımıza terörle arasına mesafe koymayan HDP’li siyasi elitler üzerinden gitmeyi kabul etmiyoruz” ifadesine yer verildi. CHP’li vekiller ayrıca, “Vatanın bütünlüğünü, ülkenin bağımsızlığını her şeyin önünde görenlere ihtiyacımız var” sözleriyle CHP’nin kurduğu ittifaklardan rahatsızlıklarını dile getirdi.

CHP İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi ve Karabük Milletvekili Hüseyin Avni Aksoy, CHP yönetimine partilerinin iktidar olmak adına kurduğu ittifaklardan rahatsız olduklarına yönelik bir mektup kaleme aldı. Mektupta, parti yönetiminin her fırsatta inkar ettiği HDP ile ittifak da CHP’li vekiller tarafından dillendirildi.

Çelebi ve Aksoy, HDP’ ile ittifaktan duydukları rahatsızlığı şu sözlerle aktardı: “Başka bir yol yokmuş gibi Kürt kökenli vatandaşlarımıza terörle arasına mesafe koymayan HDP’li siyasi elitler üzerinden gitmeyi kabul etmiyoruz. Onların aracılığına ihtiyacımız yoktur.

CHP’nin ‘iktidar artığı’ yeni dostlara değil, vatanın bütünlüğünü, ülkenin bağımsızlığını, uygar toplumu ve adil bölüşümü her şeyin önünde gören, keder ve sevincimize ortak seçmenlere ihtiyacımız var.”

GİZLİ ANAYASA GÖRÜŞMELERİ

CHP'li vekillerin ültimatom gibi mektubunda HDP ile yapıldığı ileri sürülen gizli anayasa görüşmelerine de tepki gösterildi.

Mektupta, "Yerel yönetimleri güçlendirmek üzerinden bölgesel yönetim oluşturmanın zeminini hazırlamak isteyenlere CHP olarak evet diyemeyiz. 2018'de dört parti (CHP, HDP, İyi Parti ve SP) ile yapılan Anayasa ilkeleri görüşmelerinde tartışma yaratan başlıklar hakkında topluma net açıklamalar yapmalıyız.

"Hiçbir adım atılmadı"

CHP’li vekiller ayrıca parti yönetimine yazdıkları mektuba geri dönüş yapılmadığını ve hiçbir adım atılmadığını söyledi. CHP İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “CHP yönetimine yazdığımız 10 Aralık 2020 tarihli, iktidar için politik hat ve eksik parti içi demokrasi uygulamalarına dair mektubumuza 1 aydan fazla süre geçmesine rağmen resmi (yazılı-sözlü) cevap gelmemiş, hiçbir adım atılmamıştır. Görüşlerimizi kamuoyunun takdirine sunuyoruz” ifadelerini kullandı.

 

 

 

MEHMET ALİ ÇELEBİ KİMDİR?

CHP İzmir Mehmet Ali Çelebi 23 Temmuz 1984'de Ankara'da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini Amasya'da tamamladı. İzmir Maltepe Askeri Lisesi'nden 1.likle mezun oldu. Kara Harp Okulu'nu 4.lükle bitirip 2007 yılında Teğmen rütbesini aldı. Sistem Mühendisi olarak mezun oldu. 1 senelik eğitimden sonra askeri helikopter pilotu oldu. Askerlikten ayrıldıktan sonra uçak pilotluğu eğitimi aldı.

Kumpas davalardan dolayı 41 ay cezaevinde yattı. Cezaevinde eşi Kezban Merey Çelebi'yle evlendi. Yaşadıklarını" Teğmen" adını verdiği kitapta kaleme aldı. CHP 35 ve 36.Kurultaylarında Parti Meclisi Üyesi olarak seçildi. Yazılım ve Veritabanı Uzmanlığı eğitimini üstün başarıyla bitirmiş, online eğitim alanında büyük projelere imza atmıştır. PADI açık deniz dalgıç sertifikası bulunmaktadır. İngilizce ve Almanca bilmektedir.

HÜSEYİN AVNİ AKSOY KİMDİR?

CHP Karabük Milletvekili Hüseyin Avni Aksoy, 1956 yılında Karabük'ün Safranbolu ilçesinde dünyaya geldi.

Tıp Doktoru; İlköğrenimini köyünde, orta ve lise öğrenimini Safranbolu'da birincilikle tamamladı. Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesini bitirdi.

1984 ve 1988 yılları arasında Hacettepe Üniversitesinde Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Ana Bilim Dalında ihtisasını yaptı. 2000 yılında Karabük Tabip Odası başkanlığına seçildi. 3 dönem Tabip Odası Başkanlığı yaptı.

İyi düzeyde İngilizce ve Fransızca bilen Aksoy, evli ve 1 çocuk babasıdır.

 

 

chp

Yorumlar

orontes bin sene içinde asla iktidara gelemezsiniz.muhalefet olarak 1000 parçaya bölünmüşsünüz.minik partileri güçlü olan iktidar vaadlerle kendine çekebiliyor.ekonomik göstergelere bakarak yoksul ve işsizlerin tamamının size geleceğini zaneederek avunmaya devam edin.cumhur ittifakı hiç seçim kaybetmeyecek,çünkü muhalefet iktidar olmak istemiyor.oturun oturduğunuz yerde.