CHP'nin gecikmeli 'darbe karşıtı mitingi' başlıyor

CHP'nin çağrısıyla düzenlenen "Cumhuriyet ve Demokrasi Mitingi" için Tünel, Tepebaşı, Beşiktaş ve Şişli'de bir araya gelen vatandaşlar, yoğun şekilde Taksim Meydanı'na geçiyor

Google Haberlere Abone ol
CHP'nin gecikmeli 'darbe karşıtı mitingi' başlıyor
CHP'nin çağrısı ve çok sayıda parti, sivil toplum kuruluşu, sendikanın katılımıyla düzenlenen "Cumhuriyet ve Demokrasi Mitingi" için vatandaşlar, Taksim Meydanı'nda toplanıyor.

Tünel, Tepebaşı, Beşiktaş, Vodafone Arena ve Şişli'de bir araya gelen vatandaşlar, gruplar halinde meydana doğru yürüyor.

Türk bayrağı ve Atatürk posterleri taşıyan vatandaşlar, "Darbeye karşı omuz omuza", "Yağma yok, Cumhuriyet var", "Mustafa Kemal'in askerleriyiz", "Türkiye laiktir laik kalacak", "Darbeye geçit yok" şeklinde sloganlar atıyor.

İstiklal Caddesi'nden yürüyerek meydana çıkan gruplar, meydan girişindeki Fransız Konsolosluğunun önündeki arama noktasında yoğunluk oluşturdu.

Polis, Tepebaşı, İstiklal Caddesi, Elmadağ ve Gümüşsuyu'ndaki noktalarda tek tek vatandaşları aramadan geçirerek, meydana alıyor.

"Cumhuriyet ve Demokrasi Mitingi"ne Çanakkale, Balıkesir, Edirne, Kırklareli gibi çevre illerden gelen çok sayıda kişinin katıldığı görüldü.

Yoğunlaşmaya başlayan Taksim Meydanı'nda ise vatandaşlar Türk bayrakları ve Atatürk posterleri ile üzerinde "Darbelere Hayır", "Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir", "Cumhuriyete ve Demokrasiye Sahip Çıkıyoruz" yazılı dövizler taşıyor.

Bu arada çevre illerden otobüslerle ve Anadolu yakasından şehir vapurlarıyla Kabataş'a gelen vatandaşlar da buradan Taksim'e yürüyor.

AK PARTİLİ BİR GRUP DA KATILIYOR 

CHP'nin Taksim Meydanı'na AK Partili bir grup da katılıyor. AK Partiler Kadir Topbaş'ın liderliğinde yürüyerek Taksim'e çıktı. 

Yorumlar