CHP kurultayında parti Gül ve Babacan'a göre dizayn edilecek

CHP'nin yarın yapılacak kurultayıyla ilgili olarak siyaset dünyasında çok konuşulan iddialar bulunuyor. İddiaya göre CHP yarınki kurultayda Abdullah Gül ve Ali Babacan ile yapılması muhtemel ittifak öncesinde dizayn edilecek. Yönetim buna göre belirlenecek. İddiaya göre dizayn İBB'den başladı.

Google Haberlere Abone ol
CHP Gül ve Babacan'a göre dizayn edilecek

CHP'nin yarın başlayacak kurultayında neler yaşanacağı merak edilirken, kulislere yansıyan bilgiler siyaset dünyasında çok konuşulacağa benziyor. İddiaya göre CHP'nin Abdullah Gül ve Ali Babacan'a göre yeniden dizayn edilmesi kararlaştırıldı. Bunun için de Erdoğan Toprak görevlendirildi. Hatta iddia sahiplerine göre CHP'deki bu dizayn İBB'de başladı bile.

Hürriyet'ten Yalçın Bayer'in "CHP’nin geleceği üzerine yorumlar" başlıklı yazısında dillendirilen iddiaya göre, CHP yarınki kurultayda Gül ve Babacan'a göre dizayn edilecek. 

İşte Bayer'in yazısından ilgili bölüm: 

CHP kurultayında hedefte MYK üyeleri var. Pandemi koşullarında yapılacak olan ve üyelerin-halkın katılımına kapalı olacak CHP kurultayı tepki çekmeye devam ediyor. CHP’lilerin büyük bir kısmı bu ‘olağanüstü’ koşullarda kurultay ısrarının arkasında normal koşullarda yapılacak bir kurultayda seçilemeyecek MYK üyelerinin olduğunu düşünüyor.
Özellikle bu kararın arkasında Oğuz Kaan Salıcı, Aykut Erdoğan, Seyit Torun, Veli Ağbaba, Bülent Kuşoğlu, Tuncay Özkan ve Yıldırım Kaya’nın olduğu iddia ediliyor. CHP’deki her gelişmenin gerisinde her zamanki gibi Erdoğan Toprak’ın isminin ortaya çıkması şaşırtıcı değil. CHP’yi Ali Babacan ve Abdullah Gül ekibine uygun hale getirme görevinin de Toprak’ta odaklandığı konuşuluyor. Toprak’ın ilk adımını İBB’de genel sekreter atamasında yaptığı ileri sürülmüştü. Genel sekreterin CHP’nin değil Gül ve Babacan ekibinin temsilcisi olduğu savunuluyor... Bu bakımdan delegenin yapacağı tercih sadece CHP’nin değil Türkiye’nin de geleceğine yön verecek. Gül ve Babacan ekibinin gücü de ortaya çıkmış olacak.

‘İŞTE KURULTAY OYUNLARI’

CHP PM üyeliği adaylarında İstanbul’da kurultaya üç gün kala, hâlâ ‘Genel başkan dışında kimseye imza verilmeyecek’ kararı nedeniyle hiçbir delegeden imza alınamamasının sıkıntısı sürüyor.

Pandemi koşullarında Ankara’da gidip imza için delegelerin peşinde koşmaları CHP’nin hiçbir kurultayında yaşanmayan bir durum olarak nitelendiriliyor.

İl başkanlarının Kılıçdaroğlu’nun anahtar listesinde yer alacak isimlerden istemediklerini çizecekleri, yerine örgütten gelen isimlere yer verecekleri konuşuluyor.

Kurultay ısrarı nedeniyle salgına yakalanabileceklerin sorumlusu kim olacak, Genel Başkan mı, MYK üyeleri mi?

İBB’DE CHP ‘MUHALEFETİ’ UNUTTU

CHP İBB Meclis üyelerinin dava açtığı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ‘ihanet’ saydığı birçok projede önemli roller üstlenen Özcan Biçer, Ekrem İmamoğlu tarafından İBB Bimtaş Genel Müdürlüğü’ne atandı. Niye önemli, İstanbul’un imar açısından ne yöne hareket edeceğinin belirlendiği birim Bimtaş... İstanbul Metropolitan Planlama ve Kentsel Tasarım Müdürlüğü’nü (İMP) bünyesinde barındırıyor. İMP kurucusu rahmetli Prof. Hüseyin Kaptan bu atamaya ne derdi acaba? Bu konularla ilgili İBB Meclisi’nde konuşma yapan eski CHP meclis üyelerinin eleştirileri olacak mı? Yoksa ‘İktidar olduk artık muhalefeti unuttuk’ mu diyecekler?

KURULTAYDA İKİ SEMBOLİK ADAY 

Öte yandan yarınki kurultayda tek aday olarak girmeye hazırlanan Kılıçdaroğlu'na karşı iki de sembolik aday çıkıyor. Kılıçdaroğlu'na karşı kazanmaları imkansız olan bu iki adayın partiye, "Demokratik Görünüm" vermek amacıyla çıkarıldığı belirtiliyor.

Yarınki kurultayda Kılıçdaroğlu'na karşı sözde aday olacak isimler ise İlhan Cihaner ile Tolga Yarman oldu.

Yorumlar