Cezayir ile Rusya arasında görüşmeler

Cezayir Genelkurmay Başkanı, Rus yetkiliyle "askeri iş birliğini" görüştü. Rusya Savunma Bakanlığı Federal Askeri Teknik İşbirliği Servisi Direktörü Dmitry Shugaev, Moskova'nın Afrika'daki en önemli askeri müttefiklerinden Cezayir'i ziyaret etti

Google Haberlere Abone ol
Cezayir ile Rusya arasında görüşmeler

Cezayir Genelkurmay Başkanı General Said Şankariha, Rusya Savunma Bakanlığı Federal Askeri Teknik İşbirliği Servisi Direktörü Dmitry Shugaev ile askeri iş birliğini ele aldı.

Cezayir Savunma Bakanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, Şankariha, başkent Cezayir'de Shugaev ile bir araya geldi.

Cezayir-Rusya askeri iş birliği programının uygulanması çerçevesinde gerçekleştirilen görüşmede, iki ülke arasında askeri iş birliğini ve ortak çıkar alanlarını güçlendirmenin yolları ele alındı.

Shugaev, son olarak 23 Mart'ta da Rusya-Cezayir hükümetler arası ortak komite toplantısına katılmak üzere Cezayir'e bir ziyaret gerçekleştirmişti.

Rusya Federal Askeri Teknik İşbirliği Servisi, tüm silah anlaşmalarını ve yurt dışıyla olan askeri iş birliğini denetliyor.

Cezayir, Rusya'nın Afrika kıtasındaki en önemli askeri müttefiklerinden biri ve aynı zamanda bölgedeki Rus silahlarının en büyük müşterileri arasında yer alıyor.

Uluslararası raporlara göre Cezayir, Rusya'dan silah satın alan ülkeler arasında üçüncü sırada yer alıyor. Cezayir yönetimi, Rusya'nın Ukrayna'ya başlattığı savaşa ilişkin ise tarafsızlığına bağlılığını sürdürüyor.

Yorumlar