Son Dakika Açık Cezaevi İzinleri Uzatıldı mı, açıklama yapıldı mı, kabineden ne çıktı?

Cezaevi izinleri son durum denetimli Serbestlik uzatıldı mı, son dakika açıklama var mı? durum nedir veya son dakika gelişmesi var mı, tekrar uzatılma olacak mı? Binlerce mahkum ve yakınını ilgilendiren açık cezaevi izinleriyle ilgili bir gelişme olup olmadığı merakla bekleniyor.

Google Haberlere Abone ol
Son Dakika Açık Cezaevi İzinleri Uzatıldı

Cezaevi izinleri son dakika var denetimli Serbestlik uzatıldı mı, açıklama geldi mi? pandemi nedeniyle uygulanan izinler tekrar uzatıldı mı veya uzatılacak mı? Açık cezaevi izinleriyle ilgili son dakika gelişmesi var mı, tekrar uzatılma olacak mı?

Binlerce mahkum ve mahkum yakınını yakından ilgilendiren izinler iki gün sonra bitiyor. Bitimine iki gün kala izinlerin tekrar uzatılıp uzatılmayacağı merak ediliyor. 

Koronavirüs salgını nedeniyle uygulamaya konulan açık cezaevi izinleri uygulaması birkaç üst üste uzatılmıştı. En son 31 Mart tarihine kadar uzatılması kararlaştırılan açık cezaevi izinleri ile ilgili yeni bir karar alınıp alınmayacağı gündeme geldi.

5. Yargı Paketi'nde ceza infaz kurumlarındaki Kovid- 19 izinleriyle ilgili maddenin de ihdas edildiği yargı paketi ile izin süresinin 31 Mayıs 2022'ye kadar uzatılabileceği bildirilmişti. 

Şu anda verilen süre tekrar dolmak üzere. Sürenin dolmasına günler kala izinden fazydalanan mahkumlar veya tutuklular yeni bir karar alınıp alınmadığını merakla takip ediyor. 

Açık cezaevi izinleri, 31 Ocak 2022 tarihinden itibaren 2 aylık uzatılmıştı.

Denetimli Serbestlik uzatıldı mı, açık cezaevi İzinleri son dakika açıklama var mı durum nedir?
Denetimli Serbestlik uzatıldı mı, açık cezaevi İzinleri son dakika açıklama var mı durum nedir?

 

Açık cezaevi izinleri hakkında Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada şu ifadeler yer almıştı;

5275 sayılı Kanun’un Geçici 9/5. maddesi uyarınca alınan Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Genel Müdürlüğünün 26/01/2022 tarihli yazıları ile “COVID-19 pandemisine ilişkin salgın riskinin ortadan kalkmamış olması nedeniyle hükümlülere verilen COVID-19 izin sürelerinin 2 (iki) ay süre ile uzatılmasına” dair önerisi doğrultusunda açık ceza infaz kurumlarında bulunan veya açık ceza infaz kurumlarına ayrılmaya hak kazanan hükümlüler ile denetimli serbestlik tedbiri uygulanmak suretiyle cezalarının infazına karar verilen yükümlüler hakkındaki izin sürelerinin, 31 Ocak 2022 tarihinden itibaren 2 (iki) ay süreyle uzatılmasına karar verilmiştir.

31 Mart 2022 tarihinde dolması beklenen son izinlerin uzatıldığına dair henüz bir resmi karar alınmadı ve açıklanmadı.

Denetimli Serbestlik uzatıldı mı, açık cezaevi İzinleri son dakika açıklama var mı durum nedir?
Denetimli Serbestlik uzatıldı mı, açık cezaevi İzinleri son dakika açıklama var mı durum nedir?

 

Açık cezaevi izinleriyle ilgili bir karar alınması halinde buradan sizlerle paylaşılacaktır.

29 MART'TAKİ AÇIKLAMA

Adalet Bakanlığı beklenen açıklamayı 29 Mart günü yapmıştı. 

Açıklamada şöyle denilmişti: 

5275 sayılı Kanun’un Geçici 9/5. maddesi uyarınca alınan Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Genel Müdürlüğünün 28.03.2022 tarihli yazıları ile “COVID-19 pandemisine ilişkin salgın riskinin ortadan kalkmamış olması nedeniyle hükümlülere verilen COVID-19 izin sürelerinin 2 (iki) ay süre ile uzatılmasına” dair önerisi doğrultusunda açık ceza infaz kurumlarında bulunan veya açık ceza infaz kurumlarına ayrılmaya hak kazanan hükümlüler ile denetimli serbestlik tedbiri uygulanmak suretiyle cezalarının infazına karar verilen yükümlüler hakkındaki izin sürelerinin, 31 Mart 2022 tarihinden itibaren 2 (iki) ay süreyle uzatılmasına karar verilmiştir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

MERAKLA BEKLENEN SON DAKİKA AÇIKLAMASI

İzinlerin uzatılmasını bekleyenleri heyecanlandıran açıklama Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'dan geldi.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, "Cezaevlerindeki covid izinlerinin uzatılmasına ilişkin yarın kabinede değerlendirme yapılacak." dedi.

Kabine toplantısının bugün düzenlenmesi bekleniyor.

Kabine toplantısı devam ediyor, toplantı sonrası açıklama geldi.

Kovid-19 izinleri 31 Temmuz 2023 tarihine kadar uzatıldı.

Son Dakika gelişmeleri ekleniyor...


 

Yorumlar