Salda Gölü nerede, millet bahçesi ne zaman yapılacak?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın millet bahçesi yapılacağı müjdesini verdiği Salda Gölü nerede, Salda Gölü Millet Bahçesi ne zaman yapılacak? Salda Gölü'ne nasıl gidilir, yol tarifi, Salda Gölü haritası?

Google Haberlere Abone ol
Salda Gölü nerede, millet bahçesi ne zaman yapılacak?

Salda Gölü nerede, millet bahçesi yapılacağı söylenen Salda Gölü hangi ilimize bağlıdır? Burdur'da konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Salda Gölü'ne Millet Bahçesi yapılacağı müjdesini vermişti. İşte Salda Gölü ile ilgili önemli bilgiler:

SALDA GÖLÜ NASIL GİDİLİR, YOL TARİFİ

Seçim çalışmaları kapsamında Burdur'da miting düzenleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Salda Gölü'nü Çevre Koruma Bölgesi ilan ediyoruz. Kıyısına da millet bahçesi yapıyoruz. Bu belediyelerin değil, hükümet olarak bizim icraatımız" dedi.Yerel seçim çalışmalarına Burdur'dan devam eden AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kentte bulunan Salda Gölü kıyısına millet bahçesi yapacaklarını söyledi.

Salda Gölü Nerede

Salda Gölü, Burdur ili sınırlar içerisinde kalmasına rağmen Burdur, Denizli ve Antalya ilelerinin ortası denebilecek bir konumda bulunuyor. Buraya ulaşmak için kullanacıağınız yol, ana arterler üzerinden olmadığı için çok fazla gözü önünde olan bir yer değildir. Bu nedenle çok fazla bilinmiyor. Buraya ulaşmak için otobüs firmalarını kullanmak gerekiyor. 

Hususi aracıyla seyahat edenler için de aynı şey geçerli. Denizli - Burdur yolu üzerinde ilerlerken bir kavşakta küçücük bir tabela üzerinde Salda Gölü yazıyor. Yani burayı tanımıyor, bilmiyorsanız size çok da bir şey ifade etmiyor o küçücük tabela. Buraya saklı cennet ismi verilmesi hakkıdır.

Salda gölü Türkiye'nin temiz kalmış nadir göllerinden biri olarak bilinir. Dünyanın en temiz gölleri listesinde yer alıyor. Aynı zamanda 184 metre derinliği ile ülkemizin en derin, dünyanın ise üçüncü en derin gölü. 

Yorumlar