Hafriyat kamyonları denetimi

Tekirdağ’ın Kapaklı ilçesinde izinsiz hafriyat taşıma dökmelerini önlemek amacıyla zabıta ekipleri tarafından yapılan denetimlerin arttırıldığı bildirildi.Kapaklı Belediyesi’nden yapılan açıklamada, Zabıta Müdürlüğü ekiplerinin,...

Google Haberlere Abone ol
Hafriyat kamyonları denetimi

Tekirdağ’ın Kapaklı ilçesinde izinsiz hafriyat taşıma dökmelerini önlemek amacıyla zabıta ekipleri tarafından yapılan denetimlerin arttırıldığı bildirildi.

Kapaklı Belediyesi’nden yapılan açıklamada, Zabıta Müdürlüğü ekiplerinin, son günlerde sıkılıkla ortaya çıkan hafriyat döküntülerine karşı önlemlerini arttırdığı belirtildi. Açıklamada, tüm önlemlere ve yapılan düzenlemelere rağmen izinsiz hafriyat toprağı taşıdığı ve bertaraf ettiği tespit edilen kişilere, çevre kanununa göre para cezaları uygulandığı ifade edildi.

Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, hafriyat toprağı ile inşaat yıkıntı ve atıkları üretenlerin ve vatandaşların çevre konusunda daha bilinçli hareket etmesi gerektiğini belirtti. Mandalı, duyarlı vatandaşlardan kaçak hafriyat dökümü yapan kişi ya da araçları gördüğü zaman o araçların plakasını alıp, varsa firma adı, yer ve zaman tespiti yaparak zabıta ekiplerine şikayet etmelerini istedi.

Yorumlar