Çoban köpekleri nesli tükenen sırtlanı parçaladı

Adıyaman'da bir grup genç, nesli tükenmek üzere olan çizgili sırtlanı çoban köpeklerine parçalattı. Jandarma soruşturma başlattı.

Google Haberlere Abone ol
Çoban köpekleri nesli tükenen sırtlanı parçaladı

Adıyaman'ın Besni ilçesinde, 5 kişi, çoban köpeklerini nesli tükenmekte olan çizgili sırtlana saldırtarak, telef ettirdi. Jandarma ekipleri, bu anları görüntüleyip, sosyal medyadan paylaşan 5 kişiyi yakalamak için çalışma başlattı. 

Besni'nin Karagüveç köyü kırsalındaki Kargalı mevkisinde 5 kişi, nesli tükenme tehlikesi altında olduğu için Dünya Doğa ve Doğal Kaynakları Koruma Birliği'nca 'kırmızı liste'ye alınan çizgili sırtlanı çoban köpeklerine parçalatmaya çalıştı. Kayalık alanda çizgili sırtlanı sıkıştıran kişiler, yanlarındaki 4 çoban köpeğini üzerine saldı. Köpeklerin saldırısıyla kanlar içinde kalan çizgili sırtlan, telef oldu. Şüpheliler, bu anları cep telefonlarının kameralarıyla kaydetti. 

Çizgili sırtlanın telef olduğu vahşeti görüntüleyenler, daha sonra sosyal medya hesaplarından paylaştı. Tepki çeken paylaşımın ardından harekete geçen jandarma ekipleri, olayla ilgili soruşturma başlattı. Kimlikleri belirlenen 5 kişinin yakalanması için çalışma başlatıldı. 

Yorumlar