Amasya OBM ile YHKB’den ‘salep orkide’ için proje

Amasya Orman Bölge Müdürlüğü ile Yeşilırmak Havzası Kalkınma Birliği (YHKB) ‘Salep orkidelerinin kültüre edilerek geliştirilmesi ve yaygınlaştırılması’ adlı projeyi hayata geçirecek.Salep bitkisinin kültüre edilerek geliştirilmesi,...

Google Haberlere Abone ol
Amasya OBM ile YHKB’den ‘salep orkide’ için proje

Amasya Orman Bölge Müdürlüğü ile Yeşilırmak Havzası Kalkınma Birliği (YHKB) ‘Salep orkidelerinin kültüre edilerek geliştirilmesi ve yaygınlaştırılması’ adlı projeyi hayata geçirecek.

Salep bitkisinin kültüre edilerek geliştirilmesi, doğal yayılış alanlarında korunmasının sağlanması ve salep yetiştiriciliği konusunda eğitim ile destek verilerek kırsal kalkınmaya katkı sağlanması gibi özel amaçları kapsayan projeyle ilgili Amasya Orman Bölge Müdürlüğünde toplantı düzenlendi. Toplantıya Bölge Müdürü Zekeriya Nane, YHKB Müdürü Yasemin Çoban, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Şube Müdürü Ahmet Emin Mercan, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Bafra Meslek Yüksek Okulu Öğretim Görevlisi Ömer Çalışkan ile 19 Mayıs Ekolojik Üreticiler Eğitim ve Yardımlaşma Derneği temsilcileri katıldı.

Orman Genel Müdürlüğü Salep Eylem Planına uyumlu olarak yürütülecek projede uygulamalarının yapılacağı Amasya, Çorum, Samsun ve Tokat illerinde yürütülecek faaliyetler ile proje girdileri görüşüldü.

Amasya OBM’nin çalışma sahası içinde olan 4 ildeki orman köylüsüne gelir sağlamak için Orman ve Su İşleri Bakanlığının teşvik ve destekleriyle çok sayıda eylem planının uygulandığını belirten Bölge Müdürü Nane, “Orkidelerinin kültüre edilerek geliştirilmesi ve yaygınlaştırılması bunlardan sadece birisi olacak. Paydaşlarımızla salep üretimi için uygun olan bölgemizde gerekli çalışmalara başlıyoruz. Birlikte Ormanlarımızı saleple donatacağız ve köylülerimize ek gelir sağlayacağız” dedi.

Yorumlar