CHP ve HDP'liler Kaz Dağları'nda buluştu

Kaz Dağları'nda devam eden altın madeni kazısına karşı çıkan gruplar yürüyüş düzenledi. CHP ve HDP tarafından parti isimleri anılmadan organize edilen yürüyüşte Fazıl Say'ın da konser vermesi bekleniyor.

Google Haberlere Abone ol
CHP ve HDP'liler Kaz Dağları'nda buluştu

CHP ve HDP'li grupların organizasyonuyla Çanakkale'nin Kaz Dağları bölgesinde protesto yürüyüşü düzenleniyor. 

Buluşmaya katılan binlerce kişi, tel örgülerle korunan şantiyeye girdi. Kaz Dağları'na yapılan altın madenine karşı bir araya gelen CHP ve HDP'liler, ağaçların kesilmesine karşı şantiye alanına doğru yürüyüşe geçti.

Yürüyüşten önce bir araya gelen vatandaşlar ilk olarak çevrecilerin kaleme aldığı "Kaz Dağları Andı" da okudu.

CHP ve HDP'liler Kaz Dağları'nda buluştu

Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, “Bu Kaz Dağları’nı kurtarma eylemidir. Kaz Dağları dünyanın ikinci oksijen üreten dağıdır. Mitolojik bir tarihe sahiptir. Bu dağ altıncılar tarafından talan edilmektedir. Sizleri bu mücadelemizde yanımızda görmek istiyoruz. Hepinizi Kirazlı-Balaban tepeye bekliyoruz. Bizim tepkimiz çevre için, canlılar için, oksijen ve ekosistem için. Siyasi değil tamamen doğa için mücadele ediyoruz” dedi. Bakanların görmeden açıklama yaptığını belirten Başkan Gökhan, “Bakanlığın verdiği ağaç sayısı doğru değil. Onları buraya gelip yerinde görmeye davet ediyoruz. Ayrıca Cumhurbaşkanı’na katliamın durdurulması için mektup yazacağız. Sesimizi sadece Türkiye’de değil dünyada da duyuracağız. Kanada Başbakanı’na mektup yazıldı. Hukuki süreç devam edecek. Sonuç alıncaya kadar mücadeleye devam” dedi.

Kaynak: Son Haberler

Yorumlar

Ihsan iyide bursada antalyada ormanları yakan sizsiniz sahtekarlar. vatn hainleri
Adnan gül Ülkenin hayrına yararına gelişmesini sağlayan her şeye karşılar tetöre hdp ye pkka yandaşlar