Cengiz Özkan kimdir? Cengiz Özkan aslen nereli, kaç yaşında?

Cengiz Özkan kimdir, aslen nerelidir, kaç yaşındadır, asıl mesleği nedir? Ezgileri, nağmeleri ve Anadolu'nun bağrından çıkmış türküleri içten, samimi bir şekilde dile getiren Sanatçı Özkan, dinleyenleri her zaman etkilemeyi başarıyor. İşte Cengiz Özkan Biyografisi:

Google Haberlere Abone ol
Cengiz Özkan kimdir? Cengiz Özkan aslen nereli?

Cengiz Özkan TRT kanallarında programlara katılarak ezgileriyle duygu seli yaşatıyor. TRT Müzik kanalındaki Ezgiler programından son dönemlerde türk sevenlerin kulak pasını alan Cengiz Özkan kimdir, aslen nerelidir, kaç yaşındadır, halk müziğine ne zaman başladı, asıl mesleği nedir? Anadolu'nun bağrından çıkmış türküleri, ezgileri ve nağmeler kendine has tarzı ve sesiyle dile getiren sanatçı Cengiz Özkan, türk severlerin son dönemlerde tercih ettiği seslerden birisidir.

CENGİZ ÖZKAN KİMDİR, ASLEN NERELİDİR?

İçten, samimi müzikleriyle herkesin beğenisini kazanmayı başaran Cengiz Özkan biyografisi de haliyle merak ediliyor. İşte Cengiz Özkan hakkında merak edilen bilgilerden bazıları: 

Türk Halk Müziği Sanatçısı Cengiz Özkan 1967 yılında Sivas ilimizde doğdu.

51 yaşında olan Cengiz Özkan'ın asıl mesleği de müzisyenliktir.

Cengiz Özkan aslen nerelidir, kaç yaşındadır?
Cengiz Özkan

 

İşte Cengiz Özkan biyografisi: 

Cengiz Özkan 1967 yılında Sivas iline bağlı Divriği ilçesinde dünyaya geldi. İlk, orta ve lise eğitimini İstanbul'da tamamladı.

Üniversite eğitimini ise İstanbul Teknik Üniversitesi'nde Çalgı Eğitimi Bölümü'nden bitirdi. 

Cengiz Özkan aslen nerelidir, kaç yaşındadır, asıl mesleği nedir?
Cengiz Özkan

 

Daha sonra İstanbul Teknik Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Ana Sanat Dalı Türk Halk Müziği Bölümü'nde yüksek lisans yaptı. 

Mezun olduğu İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Mûsikîsi Devlet Konservatuvarı'nda iki yıl, İzmit Belediye Konservatuvarı'nda iki yıl, İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı'nda üç yıl süreyle öğretmen ve icracı olarak çalıştı.

Sesi ve repertuarıyla büyük beğeni toplayan Cengiz Özkan, Yurt içi ve yurt dışında birçok konser verdi.

Kırmızı Buğday, Ah İstanbul, Saklarım Gözümde Güzelliğini ve Gelin adlı albümleri bulunuyor.

Yare Dokunma albümünü ise Malatya Arguvan'lı Türk Halk Müziği ses sanatçısı ve folklorcü Muharrem Temiz birlikte çıkardı.

2007 Eylül ayında bir özel televizyon kanalında yayına başlayan Pusat adlı dizide mahkûm bir ozanı canlandırarak oyunculuk hayatına da başladı.

1989'da girdiği TRT İstanbul Radyosu'nda saz sanatçısı olarak çalışmaya devam eden Cengiz Özkan evli ve bir kız çocuğu babasıdır.

CENGİZ ÖZKAN'IN SESİNDEN NAĞMELER

Kendine has ses tonuyla Türküleri içten bir edayla seslendiren Cengiz Özkan'ın sesinden bir bukle:

Kaynak: Son Haberler

Yorumlar