Cengiz Alçayır kimdir?

Cengiz Alçayır kimdir, nerelidir, kaç yaşında ve neden gündeme geldi? İstanbul'da yaşananları yakından takip edenler genellikle bilirler ancak bilmeyenler için Cengiz Alçayır'ın kim olduğunu sizler için araştırdık.

Google Haberlere Abone ol
Cengiz Alçayır kimdir?

Cengiz Alçayır kimdir, nerelidir, kaç yaşında ve ne iş yapıyor, neden gündeme geldi soruları son günlerde merakla soruluyor. 

Cengiz Alçayır, İstanbul'da yerel yönetimler açısından yaşanan gelişmeleri yakından takip ederek takipçilerine ulaştıran bir gazetecidir. 

Özellikle de CHP'li İBB yönetiminin kendisinden hiç hazzetmediği bir isimdir. Çünkü İBB'de yaşanan yolsuzlukları, usulsüzlükleri, işçi kıyımlarını, ihale peşkeşlerini tek tek araştırarak gündeme taşıyan bir isimdir. 

Cengiz Alçayır
Cengiz Alçayır'ın İstanbul Beylikdüzü'nde bir dönem yerel gazetecilik yaptığı biliniyor.

 

Yaptığı araştırmaların İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu zor durumda bırakması sonrasında en son İmamoğlu tarafından Twitter'da engelllenmişti. 

Engelleme sonrasında; "Şahsi hesabından engelleyebilirsin, bu en doğal hakkın. Ancak; Bir resmi kurumun hesabından engelleme talimatı vermen, tek kelimeyle halt etmek." diyen Alaçayır, "Hiç kimsenin hesabına yorum yapmam, hakaret etmem, engeli hak edecek ne yaptım Unutma ki; Bu şekilde, sadece kafan kumda." ifadeleriyle Ekrem İmamoğlu'na seslenmişti.

"Şahsi hesabından engelleyebilirsin, bu en doğal hakkın. Ancak; Bir resmi kurumun hesabından engelleme talimatı vermen, tek kelimeyle halt etmek." diyen Alaçayır,

"Hiç kimsenin hesabına yorum yapmam, hakaret etmem, engeli hak edecek ne yaptım Unutma ki; Bu şekilde, sadece kafan kumda." ifadeleriyle Ekrem İmamoğlu'na seslendi.

"1- O belediye, senin babanın çiftliği değil!

2- Sen de millete hizmet etmekle görevli, bunun için de maaş alan altıüstü bir belediyecisin!

3-Haddini bil, sorumluluğunu bil...!

4-Millet ve iradesi hancı, sen ise yolcusun!

5-Kibrine gücün yetmiyorsa, gücün kadar kibirlen!"

Alçayır, sözlerini şöyle sürdürdü: "Düne kadar herkesin önünde el pençe duran sen; Şimdi güç sahibi oldun da ahaliye efelik mi taslamaya başladın? Tevfik Göksu ya da başka siyasi isimler seni tanıyana kadar 5 yıl geçer ama biz senin esas duruştaki hallerini de biliriz...!"

BEYLİKDÜZÜ'NDEN İMAMOĞLU'NU BİLEN KİŞİ

Cengiz Alçayır'ın İstanbul Beylikdüzü ilçesinde yerel gazete sahibiydi. Ekrem İmamoğlu'nun başkanlığı döneminde ilçede olup bitenleri en iyi bilen isimlerdendir. Hatta bir dönem İmamoğlu'na yakın olduğu da biliniyor. Alçayır'ın Gazete İstanbul adında gazetesi vardı.

Beyaz TV ve Beyaz Gazete internet sitelerinde yazarlık yapan Cengiz Alçayır, aynı zamanda Ulushaber isimli internet sitesinde de düzenli yazıyor.

Cengiz Alçayır'ın İBB'de yaşanan usulsüzlekle alakalı hazırladığı dosyalardan bazılarının satırbaşları şöyle:

 

Yorumlar

Balta Yazıyı hazırlarken karşı tarafa da söz hakkı verseydiniz. Malum gündemimiz; çamur at, izi kalsın.
Ahmet cicek Cengiz bey ağzına sağlık bu h.......insanoğlunu sen yiyeceksin allah yolunu açık etsin güç kuvvet versin