Çelik: CHP hukuki bir süreçten neden rahatsız?

AK Parti Sözcüsü Çelik, CHP'nin yasal ve hukuki bir süreci illegal gösterme çabası içinde olduğunu belirterek, "Madem kazandığınıza eminseniz, rahatsanız bu telaşınız niye" dedi.

Google Haberlere Abone ol
Çelik: CHP hukuki bir süreçten neden rahatsız?

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik açıklama yapıyor. Çelik'in konuşmasından satır başları şöyle: Trump'ın Kudüs konusundaki yanlış değerlendirmesinin cesaretlendireceğini söyledik. Netanyahu kendi saldırganlığına uygun şekilde davranıyor. Daha da ileri gitti. Doğu Kudüs'ün bölünmesine müsaade etmeyeceğiz dedi. 

Bu zihniyeti cesaretlendirenler bundan sorumludur. Birleşmiş Milletler ne işe yarıyor? Uluslararası bir hukuktan bahsedebilecek miyiz? Bu şahıs tüm bu unsurları ihlal ediyor.

Hukuksuzluğu devlet politikası haline getirmektedir. Kınıyoruz. Tüm dünyanın hukuka saygısı olan siyasetçilerini bunu kınamaya ve adım atmaya davet ediyoruz.

Seçim sonuçlarına yapılan itirazlar
Bazı konuları açıklığa kavuşturmamız gerekiyor. Kasten kafa karıştırmaya dönük unsurları takip ediyoruz. Her gün yeni bir kılıkta, yeni bir ört bas etme faaliyetiyle önümüze gelen hukuka aykırı, siyasetin temel prensipleriyle uyuşmayan bir takım açıklamalar görüyoruz. CHP'nin İstanbul adayı hukuki ve yasal olan itiraz sürecini illegal ve temelsiz göstermeye çalıştı.

İtiraz sürecini küçümsemeye çalışıyorlar. AK Parti'nin kaybolmuş oyları ve diğer partilerin kaybolmuş oyları kayda geçmektedir. Demokrasinin kutsalı olan sandığa sahip çıkma mücadelesinden neden rahatsız olunuyor? Sürekli biz kazandık diyorlar. O zaman bu telaşınız niye? Niçin bu kadar yüksek bir adrenalin ile cevap verme gereği hissediyorsunuz? Eminseniz bırakacaksınız. Yargı denetimi çevresinde sayılacak ve ortaya çıkacak.

Her gün 5-10 kez 'kazandık' diyorlar. Bu kadar rahatsanız oyların sayılması konusunda bu telaşınız niyedir?

Süreç yargı denetimi altında.

Kaynak: Son Haberler

Yorumlar