Cehalet endeksinde Türkiye ABD'den iyi

40 ülkeyi kapsayan cehalet endeksinde Türkiye 9'uncu ülke oldu. Türkiye'nin önünde ise Hindistan, Çin ve ABD gibi ülkeler yer aldı

Google Haberlere Abone ol
Cehalet endeksinde Türkiye ABD'den iyi

Sonhaberler | Haber Merkezi 

Dünyanın en cahil ülkelerinin belirlenmesi için yapılan araştırmadan ilginç sonuçlar elde edildi. Ipsos MORI tarafından düzenlenen '2016 Cehalet Endeksi' sonuçlarına göre Türkiye, cehalet endeksinde 40 ülke arasından 9'uncu oldu. ABD ise Türkiye'den daha alt sıralarda 5'inci sırada yer aldı. 

Pazar araştırma şirketi Ipsos MORI’nın düzenlediği '2016 Cehalet Endeksi' açıklandı. 'Cehalet Endeksi' için için ekim ve kasım aylarında 16 ile 64 yaş arasındaki 27 bin 250 insanla görüşüldü. Dünyanın 40 ülkesinden 500 ila 1000 kişi araştırmada yer aldı. Ankete katılanlara kendi toplumları hakkında aralarında ‘ülke nüfusu, sağlık harcamaları ve ülkelerinde yaşayan Müslümanların oranı’ gibi sorular yöneltildi. Buna göre, Türkiye, en cahil ülkeler arasında 9'uncu sırada yer aldı.

Ülkelerin ekonomik durumlarının sonuçlar üzerinde tahmin edildiği kadar etkili olmadığı görüldü.

En cahil ülkenin Hindistan olduğu araştırmada, onu sırasıyla Çin, Tayvan, Güney Afrika ve ABD takip etti. Listenin son sırasında ise Hollanda yer aldı.

Yorumlar