ÇAYKUR'un mevsimlik işçi alımı

- ÇAYKUR, personel ihtiyacını gidermek ve hizmetlerin etkin ve verimli şekilde yürütülmesini sağlamak amacıyla İŞKUR aracılığıyla bin 500 mevsimlik işçi alacak

Google Haberlere Abone ol
ÇAYKUR'un mevsimlik işçi alımı

RİZE (AA) - ÇAYKUR'un, personel ihtiyacını gidermek ve hizmetlerin etkin ve verimli yürütülmesini sağlamak amacıyla İŞKUR aracılığıyla bin 500 mevsimlik ilkokul mezunu işçi alacağı bildirildi.

ÇAYKUR'dan yapılan yazılı açıklamada, ÇAYKUR'a bağlı Rize, Artvin, Trabzon ve Giresun'da bulunan yaş çay fabrikalarında, geçici ve daimi işçilerin bir bölümünün emeklilik, ölüm ve diğer nedenlerle ayrılmalarından dolayı önemli sayıda işçi açığı ortaya çıktığı belirtildi.

Ayrıca yapımı tamamlanmış yaş çay fabrikası ile ve bazı fabrikalardaki imalat makine sayısı artışından dolayı yaş çay işleme kapasitesinin artmasının, mevcut iş gücü ihtiyacını daha da artırdığına işaret edilen açıklamada, "Personel ihtiyacını gidermek ve hizmetlerin etkin ve verimli şekilde yürütülmesini sağlamak amacıyla bin 500 mevsimlik ilkokul mezunu beden işçisi İŞKUR aracılığıyla işe alınacaktır." ifadesine yer verildi.

Açıklamada, müracaatların İŞKUR İl Müdürlüklerine yapılacağı belirtilerek, şunlar kaydedildi:

"İŞKUR'un söz konusu alım için ilana çıkışı, 4-13 Nisan aralığında olacak. Başvuruların ardından kura çekimleri ise 2 Mayıs Salı günü Rize'de, 3 Mayıs Çarşamba günü Arhavi'de, 4 Mayıs Perşembe günü Trabzon'da ve 5 Mayıs Cuma günü ise Of'ta yapılacak. Kura çekimi ise noter huzurunda yapılacaktır."


Yorumlar