Çavuşoğlu, Alman mevkidaşıyla telefonda görüştü

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Alman mevkidaşıyla telefon üzerinden konuştu. İkili arasında 'toplantı krizinin ele alındığı' tahmin ediliyor

Google Haberlere Abone ol
Çavuşoğlu, Alman mevkidaşıyla telefonda görüştü

Sonhaberler | Haber Merkezi 

Türkiye ile Almanya arasındaki 'toplantı iptal' krizi devam ederken, bugün iki ülkenin Dışişleri Bakanları arasında bir telefon görüşmesi gerçekleşti. Görüşmede, toplantı krizi ele alındı. 

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Bugün Türkiye karşıtı olan ülkeler hepsi neden 'Hayır' kampanyasına destek veriyor, hiç düşündünüz mü? Çünkü güçlü Türkiye onlara bağımlı kalmaz. Güçlü Türkiye onlar ne derse kabul etmez. Bundan korkuyorlar." dedi.

Çavuşoğlu, Antalya'nın Kepez ilçesindeki Dokuma Park'ta düzenlenen Orman ve Su İşleri Bakanlığının 131 milyon lira yatırım bedeli olan 13 tesisinin temel atma törenine katıldı.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun da katıldığı törende konuşan Bakan Çavuşoğlu, Orman ve Su İşleri Bakanlığının Antalya'da çok ciddi baraj ve gölet yatırımları yaptığını ve Antalya'yı "barajlar ve göletler şehri" haline getirdiğini söyledi.

Antalya'ya söz verdikleri tüm hizmetleri getirdiklerini kaydeden Mevlüt Çavuşoğlu, Afyonkarahisar'a kadar otoban ile Antalya'dan Kayseri'ye, oradan Kars'a, Tiflis'e ve Bakü'ye kadar uzanacak demiryolunu yapacaklarını ifade etti.

Kritik bir referandum öncesinde bulunulduğunu, 16 Nisan'da anayasa oylamasına gidileceğini anımsatan Çavuşoğlu, cumhurbaşkanlığı sisteminin değişeceğini kaydetti.

Rejimin değişmediğini, Anayasa'da cumhuriyetin tarifinin belli olduğunu vurgulayan Bakan Çavuşoğlu, "Ya tamamen parlamenter sisteme geçmemiz ya da halkın elinden cumhurbaşkanı seçme yetkisini almak gerekiyordu. Şu anda cumhurbaşkanını doğrudan halk seçiyor, bunun elinizden alınıp tekrar Meclis'e verilmesini ister misiniz? O zaman cumhurbaşkanı sistemini getirmek istiyoruz." diye konuştu.

Koalisyonların faturasını sadece Türkiye'nin değil birçok ülkenin gördüğünü ifade eden Çavuşoğlu, bugün Türkiye'de istikrar varsa bunun sebeplerinin AK Parti'nin tek başına iktidar olması ve Recep Tayyip Erdoğan gibi güçlü bir liderin bulunmasından olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı-başbakan çekişmelerinden de Türkiye'nin çok çektiğini dile getiren Mevlüt Çavuşoğlu, "Bülent Ecevit-Ahmet Necdet Sezer, Turgut Özal'la Mesut Yılmaz, Yıldırım Akbulut, Turgut Özal'la Süleyman Demirel, 12 Eylül'den önce Fahri Korutürk ile Süleyman Demirel arasındaki kavgalar. 1946'dan bu yana bunların faturasını ödedik. Türkiye'de sistemi garanti altına almak durumundayız, bunun da çıkış yolu yeni cumhurbaşkanlığı sistemidir." ifadelerini kullandı.

Şu anda cumhurbaşkanının çok fazla yetkisi bulunduğunu ama hiç sorumluluğu olmadığını kaydeden Çavuşoğlu, yeni sistemde cumhurbaşkanına da sorumluluk yükleneceğini dile getirdi.

- "(Evet) için çalışan kişileri niye engelliyorlar?"

Almanya gibi Avrupa ülkelerinin "Evet" için çalışan kişileri engellediğini ifade eden Bakan Çavuşoğlu, şöyle konuştu:

"Bugün Türkiye karşıtı olan ülkeler hepsi neden 'Hayır' kampanyasına destek veriyor, hiç düşündünüz mü? Çünkü güçlü Türkiye onlara bağımlı kalmaz. Güçlü Türkiye onlar ne derse kabul etmez. Bundan korkuyorlar. Onlar alışmışlar yönettikleri Türkiye'ye. Hainler, bölücüler, teröristler 'Hayır' diyor. PKK'nın 'Hayır' dediğine Antalyalılar ne der? O hainlerin uzantısı HDP de 'Hayır' için çalışıyor. FETÖ'cü hainlerin gece-gündüz 'Hayır' için çalıştığı yerde benim hemşehrilerim ne diyecek? Bu ülkeyi bölemeyecekler, bu sistem geldiği zaman onlar avuçlarını yalayacaklar. İşte bunun için 'Hayır' diyorlar. O yüzden o hainlerle aynı safta olamayız, onları sevindiremeyiz."

Yorumlar