Cavaliers rekora koşuyor

- Doğu Konferansı finalinde serinin iki maçında da Raptors'ı farklı yenen Cavaliers, play-off'larda 10'da 10 yaptı - Cavaliers, Raptors karşısında sonraki iki maçını da alırsa play-off'larda galibiyet serisi rekorunun yeni sahibi olacak

Google Haberlere Abone ol
Cavaliers rekora koşuyor

ANKARA (AA) - Amerikan Basketbol Ligi (NBA) Doğu Konferansı finalinde Toronto Raptors'ı iki maçta da farklı yenen Cleveland Cavaliers, play-off'larda üst üste 10 galibiyet alarak önemli bir başarıya imza attı.

Normal sezonu 73 galibiyetle kapatarak rekor kıran Golden State Warriors'ın ardından play-off'larda ise Cleveland Cavaliers üst üste aldığı galibiyetlerle adından söz ettirdi.

Raptors karşısında ilk maçını 115-84, ikincisini ise 108-89 kazanarak seride 2-0 öne geçen Cavaliers, geçen yılın ardından bu sezon da play-off finaline kalmak adına önemli bir avantaj yakaladı.

Bu sezon 52 yıllık şampiyonluk hasretine son vermek isteyen Cavaliers, NBA play-off'larında çıktığı 10 maçı da 100 sayı barajına ulaşarak zorlanmadan kazandı.

Önceki turlarda Detroit Pistons ile Atlanta Hawks'ı 4-0'la geçen Cavaliers, Los Angeles Lakers'ın 1989 ve 2001, San Antonio Spurs'un ise 2012'deki 10 maç üst üste kazanma serisini yakaladı.

Cavaliers, Raptors karşısında üst üste iki galibiyet daha aldığı takdirde serisini 12 maça çıkararak play-off'larda üst üste kazanma rekorunun sahibi olacak.

Bu sezon play-off'larda performansını daha da arttıran Cavaliers'ın all-star oyuncusu LeBron James, Raptors karşısında ikinci maçta 23 sayı, 11 asist ve 11 ribauntla play-off kariyerinin 15. "triple-double"ını yaptı.

Play-off'un en skorerleri arasında Shaquille O'Neal'ı geçerek 5 bin 255 sayıya 4'üncülüğe ulaşan James, 5 bin 640 sayısı bulunan Los Angeles Lakers'ın bu sezon emekliye ayrılan yıldızı Kobe Bryant'ı geçmek için çabalayacak.

Yorumlar