Carrefour kimin, sahibi kimdir?

Carrefour kimin, Carrefour sahibi kimdir, ne zaman kim tarafından nerede kuruldu? Carrefour veya CarrefourSA hakkında merak edilen bilgilerden bazıları şöyle:

Google Haberlere Abone ol
CarrefourSA'dan 2020 yılında büyük başarı

Carrefour kimin veya CarrefourSA kimin sahibi kimdir, kim tarafından kuruldu, Türk şirket mi yoksa yabancı mı? Carrefour şirketinin sonundaki SA harflerinden Türkiye'deki büyük bir holding ile ilişkisi olduğu aslında net olarak belli oluyor. Ancak yapılan satışlar veya el değiştirmeler nedeniyle birçok vatandaş, Carrefour kimin veya CarrefourSA'nın sahibi kimdir şeklinde sorular yöneltiyor. İşte CarrefourSA hakkında merak edilen bilgilerden bazıları: 

CarrefourSA'nın aslı Carrefour'dur. CarrefourSA, dünyadaki ilk mağazasını 15 Haziran 1963'te Fransa'da açan global perakende devi Carrefour’un 1993 yılında Türkiye’deki ilk mağazasını İçerenköy’de açmasının ardından 1996 yılında gücünü Sabancı Holding ile birleştirmesiyle kuruldu. CarrefourSA, 2005 yılı Mayıs ayında Gima ve Endi'yi bünyesine katarak sektördeki büyüme hamlesini devam ettirmiştir.

2013 yılı Temmuz ayı itibarıyla Sabancı Holding’in CarrefourSA bünyesindeki yönetimde söz sahibi olmasıyla birlikte her alanda gerçekleştirdiği yatırımlarla büyük bir değişim başlatmıştır.

Bu değişimle birlikte CarrefourSA, büyüme yolunda İsmar Marketler Zinciri, 1e1 Marketler ve Kiler Marketler’i bünyesine katmıştır.

2018 yıl sonu itibarıyla 29 Hiper market, 349 Süper market, 24 Gurme ve 194 Mini marketten oluşan bir zincirle, toplam 493 bin m² satış alanında müşterilere hizmet sunmaya devam eden CarrefourSA, yıl boyunca toplam 163 milyon müşteriye ulaşarak; 5.203 milyon TL ciro elde etmiştir.

Güçlü bir finansal pozisyona sahip olan CarrefourSA, büyüme ve değer yaratma potansiyeli olan tüm projeleri kendi kaynaklarıyla değerlendirerek yatırımlarına devam etmeyi, bu sayede müşteriler için yakın, keyifli ve değer yaratan alışverişin adresi olmayı hedeflemektedir.

SEKTÖRDE BÜYÜK BAŞARI

Sabancı Perakende Grubu şirketleri Carrefoursa ve Teknosa, 2020 yılında dijital platformları aracılığıyla online satış hacimlerini toplamda 4 katına çıkarmayı başarmıştır.

Sabancı Perakende Grubu şirketleri, 2020 yıl sonu itibarıyla toplam 70 ilde 699 gıda marketi ve 211 teknoloji mağazası ve satış noktası ile tüketiciye hizmet vermektedir.

Organize gıda perakende pazarı geçen seneye göre %27,3 büyümüş, 174 milyar TL hacme ulaşmıştır. Teknoloji ürünleri pazarı ise geçen yıla göre %37,8 büyüme ile 89 milyar TL’lik hacme ulaşmıştır.

Carrefoursa, Yeni Nesil Market vizyonuyla 2021 yılında dijitalleşmeyi sürdürerek müşterileri nezdinde tüm dijital kanallardan online marketine erişimi daha da artırmayı, yeni nesil hizmetleriyle müşterilerinin alışveriş ihtiyacını karşılamayı, bayilik sistemiyle bir yılda 100 yeni marketi bünyesine katmayı, yerli tohum, kırmızı et ve balıkçılık konularında sürdürülebilir bir şekilde yerli üreticiye destek vermeye devam etmeyi, “Doğrusu Carrefoursa’da” söylemiyle doğru üreticiden temin ettiği doğru ürünleri müşterilerine doğru hizmetle ve doğru fiyatla ulaştırmayı hedeflemektedir.

İşte sayılarla ve sorularla CarrefourSA'nın künyesi:

 Faaliyet alanı

Gıda ve gıda dışı perakendeciliği

Faaliyette bulunduğu ülkeler Türkiye

Bulunduğu il sayısı 52

Mağaza sayısı

699 (30 Hipermarket, 389 Süpermarket, 28 Gurme ve 228 Mini ve 24 bayilik market)

Dijital satış kanalları

carrefoursa.com ve mobil uygulama (iOS ve Android)

Yıllık müşteri sayısı

138 milyon

Satış alanı

525 bin m2

Çalışan sayısı

11.032

Sadakat kart sayısı

4,1 milyon+

Sabancı Holding iştirak oranı

%57,12

Veriler 2020 yılına aittir.

Yorumlar