Canan Kaftancıoğlu: Devlet katil değil seri katildir

CHP İstanbul İl Başkanı Kaftancıoğlu'nun Twitter'dan yaptığı "Devlet katil değil seri katildir" paylaşımı yeniden gündem oldu.

Google Haberlere Abone ol
Devlet katil değil seri katildir

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun tartışmalı paylaşımları arasında yer alan Twitter mesajlarından biri daha yeniden gündeme oturdu. Kaftancıoğlu'nun il başkanı seçilmeden önce Gezi eylemlerine verdiği destek herkes tarafından biliniyor. Ancak bu destek esnasında devlete ve hükümet üyelerine yönelik hakaret içerikli mesajları çok tartışılmıştı. Kaftancıoğlu bazı mesajlarını sildi; ancak bazıları hala Twitter hesabında olduğu gibi duruyor. Duran ve hala silinmeyen mesajlardan biri de Berkin Elvan için attığı mesaj oldu. 

Canan Kaftancıoğlu, 11 Mart 2014 tarihinde Twitter'dan attığı "Devlet katil değil seri katildir" şeklinde ifadeler içeren mesajı da silinmeyen mesajları arasında yer alıyor.

Kaftancıoğlu'nun Atatürk'ün kurduğu ve Türkiye'nin ana muhalefet partisi olan CHP'den İstanbul il başkanı atandığı halde bu mesajını silmemesi ise tartışmaya neden oldu. 

Hukukçu Selman Öğüt, Kaftancıoğlu'nun mesajını silmemesiyle ilgili olarak, "Sizce bu tweeti neden hala silmiyor?" diye sordu. 

Öğüt'ün mesajına yorum yapan birçok sosyal medya kullanıcısı Kaftancıoğlu'na tepki gösterdi.

Kaftancıoğlu daha önce Cumhurbaşkanı Erdoğan başta olmak üzere birçok siyasetçiye hakaret içeren mesajlar paylaşmış; ancak bazılarını tepkiler üzerine silmişti.

 

Yorumlar