Çanakkale bu gece sabaha kadar beşik gibi sallandı

Çanakkale'de bir önceki gün başlayan sarsıntılar bugün sabah saatlerine kadar devam etti. Dün gece yarısından bu yana 4 ayrı sarsıntı meydana geldi.

Google Haberlere Abone ol
Çanakkale bu gece sabaha kadar beşik gibi sallandı

Sonhaberler | Haber Merkezi 

Çanakkale'nin Ayvacık ilçesinde iki gün önce başlayan sarsıntılar bugün sabaha kadar devam etti. Dün gece yarısından bu yana 4 kez sarsıntı meydana geldi. Meydana gelen sarsıntıların büyüklüğü 4 ile 4,5 arasında değişiyor. İlçe halkı üç gündür diketn üstünde duruyor. Bölgeye kurulan çadırlarda sabahlayan vatandaşlar için yeni konteynır bir kent kurulud.

DÜN GECEDEN BU YANA SON DEPREMLER

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Deprem Dairesinin tespitine göre, Çanakkale'nin Ayvacık ilçesinde 4,1 büyüklüğündeki deprem saat 05.16'da kaydedildi. Sarsıntının 4,52 kilometre derinlikte oluştuğu belirlendi. 

4,5 büyüklüğündeki deprem saat 04.38'de kaydedildi. Sarsıntının 4,75 kilometre derinlikte oluştuğu belirlendi. 4,1 büyüklüğündeki deprem saat 01.53'te kaydedildi. Sarsıntının 10,63 kilometre derinlikte oluştuğu belirlendi. 

Öte yandan 00.00'da 4,4 ve 00.35'te ise 4,1 büyüklüğünde depremler meydana gelmişti. Bu depremlerin arasında da 13 artçı sarsıntı kayıtlara geçti.

KONTEYNIR KENT KURULUYOR

Çanakkale'nin Ayvacık ilçesinde, iki gündür süren depremlerin ardından evlerine giremeyen vatandaşlar için bölgede konteyner kent kurulmasına başlandı.

Depremden en fazla etkilenen ilçeye bağlı Yukarıköy'de evleri hasar gören vatandaşlar için AFAD ve Türk Kızılayı tarafından bölgeye tırlarla konteyner getirildi.

AFAD ve Türk Kızılayı ekipleri, yoğun yağış altında konteyner kent kurmak için çalışmalarına başladı.

Misafirhanelerde kalmak istemeyen bazı vatandaşlar ise daha önce kendileri için hazırlanan çadırlarda ısınarak vakit geçiriyor.

Özellikle yaşlılar, kadınlar ve çocuklar çadırda yanan sobanın çevresinde toplanarak bir yandan ısınırken bir yandan da yardım dernekleri tarafından kendilerine ikram edilen yemekleri yiyor.

Bu arada Çanakkale ve ilçelerinden Yukarıköy'e gelen belediye ve kamu yetkilileri, vatandaşların sorunlarını dinliyor.

"Deprem oldu ama canımıza bir şey olmadı"

Kucağında çocuğuyla sobanın başında ısınan Ramize Kor, depremin ardından çocuğuyla evinin dışına çıktığını belirterek, "Çok şükür bizim evimize bir şey olmadı ama kayınvalidemin evi hasar gördü. Şu an için biz de çadırlarda kalıyoruz. Burada çoluk çocuk soba başında ısınıp, çay içiyoruz." dedi.

Fatma Kor ise deprem sırasında eşiyle birlikte pencereden kaçtıklarını ifade ederek, "Allah'a çok şükür yaralanmadık. Deprem oldu ama canımıza bir şey olmadı." diye konuştu.

Yorumlar